Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Se Venezia fra vannet

Dette er venetiansk romantikk på sitt beste: på kanalferd i en gondol, mens gondolieren synger "O sole mio". Selv en gondoltur på mindre enn en time lopper reisekassen din for 100 euro. Men det finnes andre måter å beundre Dogepalasset og Rialtobroen fra vannet på uten å gå konkurs. Her er tre budsjettvennlige alternativer til den berømte gondolturen.

For de som er fast bestemt på å ta en gondoltur, er det ingen grunn til å prute på prisen. Alle gondolierene er medlemmer i Gondolierenes laug, som bestemmer prisen: en 40 minutters gondoltur koster 80 euro på dagtid, og 100 euro på kveldstid. Du kan bare prute på båtturens lengde: Betaler du mindre, får du en kortere tur. Prisen går ellers bare ned dersom du deler. En gondoltur for to er svært romantisk, men hver gondol har seks plasser, og prisen er den samme.

Venezia med gondol: dyr romantikk
Venezia med gondol: dyr romantikk

Venezia

Overfart med traghetto: 2 euro

Lavpris-gondol: Venezia med traghetto

Andre steder i Italia betyr "traghetto" en stor ferge, men ikke i Venezia. Den travle Canal Grande går tvers igjennom de travleste strøkene, og bortsett fra den berømte Ponte Rialto er det nesten ingen broer her. I stedet for å måtte krysse Ponte Rialto, kan man ta store gondoler (traghettoer) – med padlende gondolierer – som krysser frem og tilbake mellom de to breddene. Det fines sju strategiske punkter der du kan gå ombord i en traghetto, og hver båt har plass til tolv passasjerer. Overfarten tar bare noen minutter, og en enveisbillett koster to euro.

Øyhopping: Venezia med vaporetto

I en by som er spredd over 117 øyer, er det ikke rart at mesteparten av den offentlige transporten går på vannet. Med "vaporetto", eller vannbuss, kommer du over alt. Linje 1 går i sikksakk frem og tilbake over Canal Grande. Linje 82 tilbyr ekspresstjeneste langs den samme ruten. Andre linjer tar deg til de omgivende øyene, som Burano, Murano og Lido. Vaporettoene har fast rutetabell, som finnes på hvert stoppested og på

www.actv.it

. En enveisbillett koster sju euro, men det er ofte billigere å kjøpe et reisekort for en dag eller en uke.

Burano, en fargerik øy
Dra på egen hånd gjennom kanalene i Venezia

Gjør det selv: Venezia med toppetta

Du kan også legge ut på kanalene i Venezia på egen hånd. Ved Giampietro Brussa (

www.brussaisboat.it

), i nærheten av jernbanestasjonen på Cannaregio, kan du leie en "toppetta" for 150 euro om dagen, inkludert drivstoff. Disse tradisjonelle åpne båtene er ikke luksuriøse, men de har venetianske skilter, så de er tillatt i lagunen og på Canal Grande. Noe båtførerbevis kreves ikke, men med tanke på den store trafikken på kanalene, er det farlig å legge utpå uten solid båterfaring. En toppetta kan også leies med skipper.