Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Opplev Artis-dyrehagen

I Amsterdam finner du den eldste dyrehagen i Nederland. Gressende sebraer og sjiraffer, skvatrede røde ibiser og flagrende sommerfugler i alle regnbuens farger ─ Artis er omgitt av i 1800-talls-arkitektur og hager fulle av vakre planter, blomster og trær, og huser over 900 dyrearter. Denne grønne oasen midt i hjertet av Amsterdam, er forbløffende.

Et besøk på Artis byr på moro for hele familien. I tillegg til de ulike dyreartene, omfatter dyrehagen flere lekeplasser og terrasser der besøkende kan slappe av og nyte omgivelsene. Denne sjarmerende dyrehagen skriver seg fra 1838, og omfatter dessuten imponerende monumentalbygninger som Ulvehuset, Akvariet og Rovdyrgalleriet. Artis åpner dørene hver morgen klokken 9.00. Be om et ekspedisjonskart ved inngangen. Kartet leder barna gjennom parken på en morsomt og lekende måte.

Hvem vil mate løvene?

I 1838 grunnla tre velstående Amsterdamborgere Det kongelige zoologiske samfunn Natura Artis Magistra. Opprinnelig var ikke Artis en ordentlig dyrehage. Etablissementet omfattet et museum, et appelsindrivhus og en hage der det bodde noen apekatter, papegøyer og en villkatt fra Surinam. Ikke lenge etter ble samlingen utvidet med en panter, en hyene, en indisk elefant og en boa constrictor. I dag huser Artis tusenvis av dyr og mange andre attraksjoner, blant annet et planetarium, en sommerfuglpaviljong og en savanne for afrikanske planteetende dyr.


Når du kommer inn, passerer du først kameljordet, og ser japanske makaker på apeberget. De modigste setter kursen for Kerbert-terrassen, der løvene er. Disse store kattene slapper av omtrent 20 timer i døgnet, men blir mye mer aktive ved spisetid, en forstilling man kan se daglig. Sørg for å få et glimt av de lyserøde chilenske flamingoene i dammen i nærheten. Disse vakre fuglene får de klare fargene sine fra de rosa krepsdyrene de spiser.


På den andre siden av Artis venter en verden av farger. I Sommerfuglpaviljongen er du omgitt av flagrende sommerfugler, som innimellom slår seg ned på de fargerike blomstene, eller på gjestene selv! Hvis du er heldig, kan du få øye på den majestetiske Morpho-sommerfuglen. Den er en av de største sommerfuglartene i verden, og kan gjenkjennes på de lyseblå eller -grønne skimrende vingene, som reflekterer lyset på en enestående måte.

En hai i det monumentale Akvariet

En Amsterdam-kanal i akvariet

På sørsiden av parken ligger Akvariet, en av attraksjonene i Artis. Opplev en mystisk undersjøisk verden i denne imponerende bygningen fra det 19. århundret. Amason-tanken omfatter eksotiske fiskeslag i et tropisk hav. Lenger borte finnes et korallrev, et favorittsted for haier. En annen tank simulerer en Amsterdam-kanal. Der kan du se hva som befinner seg under det grumsete kanalvannet: I tillegg til en rusten sykkel, finner du lokale fiskeslag som karpe, gjedde og abbor.

Foto

  • En hai i det monumentale Akvariet: Ronald van Weeren , Artis