Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Amerikas best kjente stjerne

Hvis du ser et stort antall hvite poser med en rød stjerne i det du kommer opp fra undergrunnsbanen på West 34th Street, skjønner du at du har kommet til Macy’s - New Yorks aller første varemagasin. Denne 10-etasjes bygningen fyller et helt kvartal - enhver "shopaholikers" drøm.

Ingen ville ha trodd i 1858 at en liten klesbutikk på hjørnet av West 14th Street og 6th Avenue skulle vokse til et amerikansk ikon. Omsetningen den første dagen var på 11,06 dollar, og innen året var omme var den nesten på 90 000 dollar. I 1877 hadde Macy’s utviklet seg til et digert varehus som okkuperte 11 tilstøtende bygninger. Grunnleggeren, R.H. Macy, som åpenbart hadde et godt øye for forretninger, bestemte seg for å flytte butikken til West 34th Street og 6 th Avenue i 1902, og der ligger den fortsatt.

Macy's ved juletider

Fargede håndklær og julenisse

Mr. Macy var en ekte pioner, og butikken hans hadde mange nyvinninger. Bygningen på West 34th Street var den første i verden med en rulletrapp. Disse trerulletrappene er bevart, og finnes mellom 8. og 9. etasje. Macy’s var også den første til å introdusere ting som teposer og håndklær i mange farger for et generelt publikum. Butikken ble verdensberømt i 1947 da filmen Mirakelet på 34. gate antydet at den eneste virkelige julenissen var å finne på Macy’s.

En vandring mellom klær og sko

Shopping på Macy’s er litt av en opplevelse, og vi anbefaler at du skaffer deg en etasjeoversikt ved inngangen. Med alle heisene og rulletrappene som forbinder bygningene, er det lett å gå seg bort. Det er separate sportsavdelinger for menn og kvinner, og til og med en egen spesialseksjon for galla- og festantrekk. I gavepakkedisken kan du få gavene dine vakkert pakket inn, og i annen etasje kan du få manikyr eller massasje. Morsomme suvenirer med den berømte Macy’s-stjernen fås i spesialbutikken i kjelleren.
Man blir sulten av å shoppe, og på Macy’s er det bevertningsmuligheter over hele bygningen. Det største utvalget og den sunneste maten får du i kjelleren, men det er snacks å få i omtrent hver eneste etasje, inkludert en McDonald’s i 7. og en Starbucks i 3. etasje. Den deilige aromaen av Auntie Annie’s saltkringler må du til 4. etasje for å kjenne.

Thanksgiving Day

En av de viktigste fridagene i USA, er Thanksgiving Day, og en av de best kjente evenementene knyttet til denne dagen, er Macy’s Thanksgiving Day-parade. Hvert år organiserer Macy’s en fargerik parade gjennom Manhattan. New York-beboerne samler seg langs ruten, og showet vises på tv over hele landet. Dette ikoniske arrangementet begynte med en juleparade i 1924 for å tiltrekke nye kunder til butikken.

Macy’s Thanksgiving Day-parade

Foto

  • Macy's ved juletider: Chris Smith, Flickr
  • Macy’s Thanksgiving Day-parade: gary718, Shutterstock