Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Det største kjøpesenteret i USA

Bare 15 minutter fra sentrum av Minneapolis ligger et Mekka for shopaholikere: The Mall of America. Det største kjøpesenteret i USA rommer 520 butikker og mer enn 50 restauranter. Selv folk som ikke er så voldsomt interessert i shopping vil få en stor opplevelse her. I tillegg til et kjøpesenter har The Mall of America også en fornøyelsespark og mange andre attraksjoner.

Det tar en stund å gå rundt hele kjøpesenteret: distansen er over 800 meter. For å gi deg et inntrykk av størrelsen: kjøpesenteret kan romme sju fotballbaner eller 32 Boeing 747. Men du skal ikke regne med å se kvinner som går rundt og kikker i butikkene med hylende barn eller trøtte ektemenn på slep. Barna kan more seg i timevis i temaparken Nickelodeon Universe, Legoland eller Sea Life Minnesota Aquarium. Og menn som er trøtte av å shoppe kan finne tilflukt i A.C.E.S. Flight Simulation Center.

Minneapolis' bysilhuett
Minneapolis' bysilhuett

Minneapolis

86 timer med shopping

Hvis du bruker ti minutter i hver butikk, vil det ta 86 timer å komme gjennom alle butikkene i kjøpesenteret. Så det kan være lurt å planlegge på forhånd, velge ut hvilke butikker du vil besøke og velge en logisk rute for å unngå endeløs vandring frem og tilbake. Praktisk talt hvert eneste kjente merke finnes i dette handleparadiset. Kjøpesenteret kan også skryte av tre store varemagasiner: Macy's, Sears og Nordstrom. Tips: Kjøpesenteret rommer også fabrikkutsalget Nordstrom Rack, som er svært populært blant folk som jakter på gode tilbud.

Glasstunnelen i akvariet

Å svømme med haier

Ikke noe annet kjøpesenter i USA gir deg mulighet til både å handle nye sko og å svømme med haier, men det kan du gjøre i Mall of America. Erfarne sportsdykkere kan svømme blant disse farlige rovdyrene i Sea Life Minnesota Aquarium. Et mindre nervepirrende alternativ er å beundre haiene på trygg avstand i den 100 meter lange glasstunnelen som går under haibassenget. Barna kan utforske aktivitetsruten for å oppdage interessante fakta. Ved ulike berøringsbassenger kan man faktisk ta på sjøstjerner og andre undervannsskapninger.

I garderoben til Barbie

Et av de mest kjente leketøysikonene i verden har også flyttet inn i Mall of America: Her bor Barbie i det gigantiske Barbie Dreamhouse. Huset er på nesten tre tusen kvadratmeter, og er en sann drøm for alle småjenter. De brukte 378 liter maling for å male hele huset rosa. Besøkende kan vandre inn i Barbies garderobe og beundre en samling av 350 spesielle Barbiedukker. Huset er fullt av interaktive funksjoner: Kle deg opp digitalt ved å prøve en av Barbies mange kostymer.

Barbie Dreamhouse - en jentedrøm som blir til virkelighet

Foto

  • Glasstunnelen i akvariet: Dwayne, Flickr
  • Barbie Dreamhouse - en jentedrøm som blir til virkelighet: Mark Serota/Mattel