Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Et olympisk sportsparadis

Canada Olympic Park ligger i utkanten av Calgary. Dette var sentrum for vinterolympiaden i 1988, og fortsatt arrangeres det mange idrettsstevner i parken. Den vakre parken tiltrekker seg ikke bare profesjonelle idrettsfolk, men også turister som kommer for å få instruksjon eller glede seg over de mange fritidsmulighetene.

Innbyggerne i Calgary har vakre Rocky Mountains like i nærheten, men de trenger ikke engang dra ut av byen for å lære å stå på ski. De kan bare dra til Canadas største skiskole, som ligger i Olympiaparken. Snøbrettkjørerne er ikke glemt: de kan kjøre i en spektakulær halfpipe som er like bratt som den som ble brukt under vinterolympiaden i Sotsji i 2014. Også om sommeren er det mye å holde på med her: legg ut på tur med terrengsykkel eller sus i vei ned en linebane.

Ak med en bobsleighfører

I 1988 var Olympiaparken episenteret for vinterolympiaden. Konkurranser som skihopp, bobsleigh og aking fant sted her. De olympiske anleggene er blitt godt vedlikeholdt.

Parken tiltrekker seg om lag 300 000 besøkende hver vinter, og byr på alle de ski- og snøbrettfasilitetene du kan tenke deg. De dristigste kan til og med kjøre bobsleigh sammen med en profesjonell fører. Om sommeren er parken en populær destinasjon for terrengsyklister, med 25 kilometer av løyper å boltre seg i. Og du trenger ikke bekymre deg: heisen bringer deg helt opp til toppen. Om sommeren er parken et yndet sted for festivaler - en av de best kjente er den populære musikkfestivalen Badlands.

Bli med en profesjonell fører på en spennende bobsleightur
På ski i byen

Sports Hall of Fame

I 2011 ble Canadas Sports Hall of Fame inkludert i Olympiaparken. I hallen hylles mer enn 500 Canadiske sportshelter. Her kan du utforske 50 interaktive utstillinger og oppleve storheten i idrettsprestasjonene. Besøkende kan følge Chantal Petitclerc, kvinnen som innehar verdensrekorden i rullestolkjøring. Du kan også prøve deg på skyggeboksing eller delta i en 3D-simulering av en ishockeykamp.
Canada’s Sports Hall of Fame

Foto

  • Bli med en profesjonell fører på en spennende bobsleightur: Jackson Gee, Shutterstock
  • Canada’s Sports Hall of Fame: Steven Bullman, Flickr