KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Arlington: USAs minnelund

Den berømte militærkirkegården i Arlington ligger blant de grønne åsene i Virginia, like utenfor Washington D.C. Med sine endeløse rekker av hvite gravsteiner og sine mange krigsmonumenter, er dette et imponerende og gripende sted å besøke. I tillegg til soldater, er også berømte amerikanske politikere, inkludert president John F. Kennedy, stedt til hvile her.

Helt siden 1868 har USA hedret sine krigshelter på dette vakre stedet i nærheten av Washington, på den andre siden av elven Potomac. En stor del av det 253 hektar store området var en gang del av plantasjen til general Robert E. Lee, som kommanderte konføderasjonens styrker under den amerikanske borgerkrigen. Fra gravlunden på høyden har du vid utsikt mot hovedstaden. I det fjerne reiser kuppelen på Capitol og obelisken på Washingtonmonumentet seg over byen.

Arlington National Cemetery
Arlington National Cemetery

Washington

Den evige flammen ved JFKs grav

John og Robert Kennedy

Arlington National Cemetery har mer enn 350 000 graver, og begravelser finner fortsatt sted her hver dag. De mest berømte gravmonumentene er over John og Jackie Kennedy, som er gravlagt ved siden av to av barna sine. En evig flamme brenner til ære for den myrdede presidenten. Broen hans, Robert Kennedy, som også ble myrdet, er også gravlagt her. En annen Arlington-grav som er mye besøkt, er Den ukjente soldats grav, som ble opprettet etter første verdenskrig. Ukjente ofre for annen verdenskrig, Koreakrigen og Vietnamkrigen er senere også gravlagt her. Like ved det hyppig fotograferte monumentet står et amfiteater i marmor, der nasjonale minneseremonier finner sted.

Sykepleiere og astronauter

Det finnes 70 seksjoner på gravlunden, tilegnet ulike kriger eller soldater med spesielle bakgrunner. Det er separate seksjoner for kvinnelige soldater og militærsykepleiere. Her er også en seksjon der 4 000 slaver er gravlagt. Mange av de hundrevis av daglige besøkende kommer til seksjon 60. Siden 2001 er dette stedet der ofre for krigen mot terrorisme er gravlagt, inkludert soldater som ble drept i Irak eller Afghanistan.
Mange gravsteiner nevner militære dekorasjoner, som Æresmedaljen, som blir tildelt soldater som har vist stort mot. Det er også flere monumenter på gravlunden til minne om betydelige hendelser i amerikansk historie, blant annet en minneplakett over astronautene som døde da romfergen Challenger eksploderte i 1986. Her er også en stor minnestein over ofrene for 9/11-angrepet på Pentagon, som ligger i nærheten av Arlington.
Endeløse rekker av hvite gravsteiner
Gardens vaktskifte

Gardens vaktskifte

Siden 1948 har det 3. infanteriregimentet voktet den ukjente soldats grav. Besøkende på gravlunden kan overvære gardens seremonielle vaktskifte. Avhengig av sesongen finner dette sted hver hele eller halve time. En "avløserkommandør" inspiserer våpnene til de nye gardistene, og avløser de gamle gardistene fra tjeneste. De tre soldatene ærer deretter den ukjente soldat, før de nye soldatene inntar posisjon.