Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Kunst og katakomber i San Francisco-klosteret

Barokke kirker, elegante palasser og gamle katakomber – det historiske senteret i Lima gir besøkende et enestående innblikk i mange århundrers historie. Frem til midten av det 18. århundre var "kongenes by", som Lima også kalles, senteret i den spanske nye verden. De dekorerte historiske bygningene vitner om denne velstående perioden i Perus historie. En av de vakreste kolonibygningene er San Francisco-klosteret, en vakker oase i hjertet av Lima.

I århundrenes løp har Lima opplevd en lang rekke jordskjelv. Men San Francisco-klosteret har motstått dem uten å bli påført store skader. Dette viktigste religiøse komplekset i Lima er et praktfullt eksempel på latinamerikansk koloniarkitektur. Den utsmykkede, forgylte kirken, det store biblioteket og den imponerende mauriske kuppelen er bare noen av de vakreste høydepunktene i klosteret. Men en av de mest populære attraksjonene finnes under bakken: katakombene.

Måltid med marsvin

Gå gjennom sideinngangen til San Francisco-klosteret for å beundre den spanske gullalderens pomp og prakt i Peru. Den okerfargede kirken er et av de fineste eksemplene på spansk barokkarkitektur i Latin-Amerika. Utvendig er kirken smykket med flotte dekorasjoner og elegante arkader. Interiøret er også overdådig dekorert – fra den imponerende kuppelen med mauriske mønstre via altrene prydet med masse gull og edelsteiner til de mange freskene.

Biblioteket i klosteret er verdensberømt. Meterhøye bokhyller fyller rommet, og to spiraltrapper fører opp til annen etasje, med enda flere bøker. Samlingen består av over 25 000 verker av alle slag og sjangere. Biblioteket inneholder også enkelte svært gamle bøker, noen av dem fra før den spanske koloniseringen. Bøkene ble brakt over av prester under de første ekspedisjonene til Den nye verden. Ta også en titt på fresken av Det siste måltid. Denne versjonen av det berømte motivet er malt av Diego de la Puente, og viser disiplene mens de spiser "cuy" (marsvin), en typisk peruansk rett.

“Noen antikke bøker stammer fra før den spanske koloniseringen”

Katakomber

For å besøke den mest populære attraksjonen i klosteret må du stige flere meter ned under bakken, til katakombene. Frem til 1808 ble katakombene brukt som gravplass. Om lag 70 000 mennesker har blitt stedt til hvile i dette store underjordiske nettverket. Veggene under kirken er dekorert med stabler av bein. Brede krypter er fylt med skjeletter og hodeskaller lagt ut i ulike mønstre. Et tur i katakombene er garantert en makaber, men likevel uforglemmelig opplevelse.

Ben lagt ut i mønstre

Foto

  • Ben lagt ut i mønstre: Kenneth Moore, Flickr