Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Kunst og kirsebær på Walker Art Center

Et av de beste kunstmuseene i USA er Walker Art Center i Minneapolis. Museet er oppkalt etter Thomas Barlow Walker, som åpnet den private kunstsamlingen sin for publikum i 1879. Det var først i 1927 at Walker Art Center offisielt ble et museum, og det rommer en virkelig imponerende samling av moderne kunst.

Walker Art Center er et slående stykke arkitektur. Museumsbygningen er i teglstein. Den er tegnet av arkitekten Edward Larrabee Barnes og ble innviet i 1971. Museet fikk sitt nåværende moderne utseende i 2005, etter en hovedplan fra berømte sveitsiske arkitektfirmaet Herzog & de Meuron, som tegnet et anneks i glass og aluminium. Museumsområdet rommer totalt 11 utstillingslokaler, og omfatter også en kino, et teater og en rekke restauranter.

Fra Picasso til Warhol

Med sin store samling av kunst fra det 20. og 21. århundre er Walker Art Center et fantastisk sted for kunstelskere. Her kan du beundre arbeider av berømte kunstnere som Picasso og Giacometti, og glede deg over popkunsten til Andy Warhol. Museet viser også minimalistisk kunst av Agnes Martin og Sol LeWitt, og presenterer den moderne italienske kunstbevegelsen Arte Povera. Museet har sitt eget teater, Nadine McGuire Theater, som jevnlig setter opp musikk-, teater- og danseforestillinger. Walker Cinema tilbyr filmvisninger og foredrag.

Spoonbridge and Cherry

“Minneapolis Sculpture Garden kombinerer planter og kultur med lekende letthet”

En eksentrisk skulpturhage

Rett ved siden av Walker Art Center ligger Minneapolis Sculpture Garden. Siden innvielsen i 1988, har hagen blitt en av de største attraksjonene i Minneapolis. Skulpturhagen er en blanding av vakre plener, velstelte hekker og abstrakt kunst. Det er utstilt 40 permanente verk, men parken får også ekstra vitamininnsprøytninger av jevnlige midlertidige utstillinger. Det mest iøynefallende kunstverket er kjent som "Spoonbridge and Cherry", en gigantisk skje med et kirsebær. Skulpturen ble spesiallaget for parken av popkunstnerne Claes Oldenburg og Coosje van Bruggen, og har blitt et ikon for Minneapolis.Andre kjente kunstnere har også satt sitt preg på parken. Den berømte arkitekten Frank Gehry (best kjent for Guggenheim-museet i Bilbao) laget skulpturen "Standing Glass Fish" (stående glassfisk). En annen bemerkelsesverdig struktur er Irene Hixon Whitneys gangbro, laget av stål og tre. Broen spenner over motorveien, og knytter Minneapolis Sculpture Garden til Loring Park.

Foto

  • Spoonbridge and Cherry: Photo.ua, Shutterstock