Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Kunst og design i MKG

Fra antikk porselen til moderne designermøbler: Museum für Kunst und Gewerbe (MKG) er et av de viktigste kunst- og designmuseene i Europa. Den eksepsjonelle og varierte samlingen gir et unikt perspektiv på fire tusen års kreativitet i Europa og andre steder – samlingen inkluderer også vakre islamske og asiatiske gjenstander.

MKG kan skryte av en imponerende permanent samling av over 500 000 gjenstander, fra håndverk til designermøbler, fra grafisk kunst til fotografi. Museet gir et friskt perspektiv på design, og understreker det kunstneriske elementet i hverdagsgjenstander – selv ting som ikke var ment som kunst. Her kan du beundre antikke klaviaturinstrumenter som cembaloer og spinetter, vakkert dekorerte orientalske tepper og et japansk tehus, inkludert teseremonien. Museet er også vertskap for svært populære midlertidige utstillinger.

Egyptiske sarkofager

Vakkert dekorerte etruskiske vaser og et sammenleggbart sølvspeil fra Sicilia er bare noen eksempler fra samlingen av antikk kunst, som har mer enn 5500 gjenstander fra Det nære østen, Egypt, Hellas og Roma. Noen gjenstander er fire tusen år gamle. Her kan du se smykker fra bronsealderen og amuletter og sarkofager fra oldtidens Egypt. Utstillingen gir også mye informasjon om oldtidens sivilisasjoner. For eksempel kan du lære mer om drikkekulturen blant kvinnene i antikkens Hellas.

Antikkens Roma

Fra nyttegjenstander til kunst

Hva er skjønnheten i en elektrisk tekanne, en sovesofa eller en MP3-spiller? Designutstillingen plasserer hverdagsgjenstander i monter og presenterer dem som kunst. Dette er en av de mest berømte samlingene i MKG, der du kan utforske 200 års designhistorie. Se utviklingen av design – fra industrialisering, masseproduksjon og art deco til eksklusive samtidsgjenstander. Denne utstillingen er selvfølgelig en historie uten slutt, for det er alltid rom for ny, innovativ design.

Hverdagsgjenstander som kunst

Sjeldne orientalske tepper

Samlingen av islamsk kunst inneholder verdifulle gjenstander, som to manuskripter fra det 16. århundre - ett dekorert med bladgull og sølv, det andre en samling dikt av sultan Süleyman den store. Interessant er også utstillingen av usbekiske mosaikkfliser fra 1300-tallet som en gang prydet mausoleet til herskeren Bayan Qulï. Høydepunktet i samlingen er det kongelige teppet fra Persia, dagens Iran: Halvparten av dette mesterverket fra 1500-tallet ble ansett som tapt, til det ble funnet av MKG. I 2011 ble det forent med den andre halvdelen, som befant seg i samlingen.

Skjønnheten og rikdommen i MKG

Foto

  • Antikkens Roma: Tobias Wille
  • Hverdagsgjenstander som kunst: Michael Bernhardi
  • Skjønnheten og rikdommen i MKG: Marcelo Hernandez