KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Kunst og grønne planter i Houston

Buffalo Bayou-elven strømmer rolig gjennom Houston, og er byens viktigste vannvei. Men den spiller også en annen viktig rolle: Langs Bayou går en promenade som forbinder byens teaterstrøk med Buffalo Bayou-parken. På slutten av forrige århundre ble bulevarden grundig renovert.

Buffalo Bayou-promenaden er et to kilometer langt grønt teppe som går til og fra bykjernen. Etter renoveringen har Houston faktisk fått en park på ni hektar. Den splitter nye Sabine to Bagby Waterfront Park, som er en del av denne korridoren, har en rekke gang- og sykkelstier. Alt er vakkert opplyst, og langs de mange stiene står en rekke kunstverker. Det er så visst ikke kjedelig å gå en tur i denne parken!

En kunstnerisk park

Kunst spiller en viktig rolle i det grønne landskapet. De iøynefallende stålbåtene – skulpturer av den lokale stjernen John Runnels – er bare et av de mange landemerkene du kan glede deg over. Gangbroen som knytter de to promenadebreddene sammen, tiltrekker seg også oppmerksomhet. Stål- og betongstrukturen i broen er opplyst, og ulike kunstverker er murt inn i byggematerialene. Utsikten fra vannet er enda bedre, og landskapsarkitektene har utstyrt parken med flere steder der du kan legge ut med kano eller kajakk.
Den nye gangbroen
"Tolerance Art Installation"

Spontane skulpturer

Da lokale kunstnere i 1987 startet en spontan utstilling i et gammelt bondemarked i sentrum av byen, ante de ikke at de skapte en ny lokal tradisjon. I dag finnes det til og med en Buffalo Bayou kunstpark. Hver vår får byens grønne lunger en ny samling av 20 til 25 kunstverker, mange av dem skulpturer, og et stort antall ender opp på breddene av Buffalo Bayou, til glede for folk flest. Evenementet dreier seg ikke lenger bare om å stille ut lokale talenters arbeider - selv internasjonalt kjente kunstnere bidrar til kunstparken.

“Buffalo Bayou kunstpark gir området et ekstra dynamisk element”