Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Art deco-middag på La Coupole

Den store røde markisen foran La Coupole på boulevard Montparnasse er lett å få øye på. På dette ultimate parisiske brasseriet er østersen og sjømaten i en klasse for seg, i likhet med det ekstraordinære og varierte klientellet. Dette berømte etablissementet var spesielt hipt tidlig på 1900-tallet. Store personligheter som Dalí, Picasso og Man Ray var jevnlig å se der.

Å sitte ute på fortauskafeen med en god kopp kaffe eller en kald øl er en utmerket måte å observere det parisiske gatelivet på. Når man går inn i restauranten, skjønner man umiddelbart hvorfor den er kjent som Art Deco-klenodiet i Montparnasse: Dusinvis av bord er plassert i et dekor av strålende malte søyler og kubistiske mosaikker. Denne populære restauranten tar ikke imot bestillinger, men det er vel verdt å vente på et bord.

Interiøret i La Coupole

Interiøret

Konseptet til La Coupole ble utviklet av Ernest Fraux og svogeren hans, René Lafon, som ville lage den fineste restauranten i Paris. La Coupole åpnet dørene i slutten av 1927, og interiøret er knapt blitt endret siden den gang. Distinkte karakteristikker ved Art Deco-stilen finnes over alt, som den yppige fargebruken og blandingen av materialer som tre og glass. De mange søylene ble dekket av bemerkelsesverdige malerier av de beste kunstnerne i tiden, som Marc Chagall og Louis Latapie. Domen midt i lokalet er mer nylig. I 2008 fikk fire kunstnere i oppdrag å dekorere en kvart del av den hver. Plassen under domen var tidligere okkupert av en stor fontene, der mange berømte mennesker har avkjølt føttene sine. Den er nå erstattet av mesterverker av den franske billedhuggeren Louis Derbré.

Kjendisene

La Coupole er fortsatt en favoritt blant kjendiser. På restaurantens nettside finner du en alfabetisk liste over alle de berømte gjestene som har vært der. Fotografen Robert Doisneau, for eksempel, ble ofte sett på bord 87, og Pablo Picasso spiste ofte middag her sammen med kolleger fra kunstverdenen. Simone de Beauvoir brukte La Coupole som miljø for romanen L’Invitée.

Inngangen til La Coupole

Maten

Med så mye skjønnhet å se frem til, er det nesten så man glemmer at man faktisk er der for å spise. Heldigvis er menyen like imponerende som interiøret. Utvalget av fisk er blant det beste i Paris, og er på utstilling i restauranten. Chef Jean-Philippe Bourgueil vet å overraske gjestene til stadighet. Reker i butterdeig med friske urter, en indisk karri med Label Rouge-lam, mør tunge... hver av rettene er en avbalansert blanding av originalitet og tradisjon.

Curry La Coupole

Foto

  • Interiøret i La Coupole: La Coupole
  • Inngangen til La Coupole: LPLT, Wikimedia.org
  • Curry La Coupole: La Coupole