Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Kunstsentrum

Rett bak den berømte Taksim-plassen, i Beyoğlu-distriket, ligger nabolaget Cihangir. Dette attraktive nabolaget er kjent for sine karakteristiske smale gater, parker og plasser. Cihangir er et yndet møtested for lokale kunstnere, forfattere og intellektuelle. De flokker seg rundt de mange kafeene for å diskutere de seneste prosjektene sine eller samtale om livet.

Cihangir, som betyr "erobrer", er oppkalt etter sultan Suleiman den Store, hersker over det osmanske rike på 1500-tallet. I dag er Cihangir en møteplass for bohemer. Blandingen av 1800-tallshus med fargerike stukkfasader gir området en spesiell atmosfære. Den eklektiske kombinasjonen av gallerier, elegante boutiquer og pulserende natteliv gjør Cihangir til et sted som minner om SoHo i New York eller Montmartre i Paris.

Cihangir-moskeen i Istanbul
Cihangir-moskeen i Istanbul

Istanbul

Susam Café

Trivelig atmosfære

Susam Café minner om kaffesjappa Central Perk fra TV-serien "Friends". Det er en populær lokal bar med mange stamkunder, fra hippe ungdommer til garvede korrespondenter for utenlandske aviser. Stoler, bord og sofaer som ikke passer sammen gjør at Susam Café minner om en trivelig dagligstue der folk drikker kaffe, øl, vin og cocktails. Susams Egili Mojito ("egeerisk mojito") er berømt. Den sjarmerende terrassen er også populær.

+ Les mer

Se på kartet

Susam Sokak 11, Istanbul

Bohem-chic

Tilbakelent, kunstnerisk og nonsjalant: du finner ikke en mer bohemaktig bar i Cihangir enn Smyrna. Møblene i denne tidligere antikvitetsforretningen består av et sammensurium av gammeldagse trebord, gulvlamper og behagelig komfortable stoler. De fleste forfatterne, skuespillerne, journalistene og fastboende utlendinger foretrekker imidlertid å slappe av med en drink i baren. Du kan også tilbringe en trivelig kveld ved et av utebordene på terrassen, under markisen eller under platanlønnetrærne.

+ Les mer

“Ta en drink mens du reiser tilbake i tid”

Se på kartet

Akarsu Caddesi 29, Istanbul

Gårdsrommet på White Mill

Happy hour i hagen

En annen lokal favoritt er White Mill. Døren i den beskjedne inngangen skjuler en trendy, moderne kafé med to etasjer og et storartet gårdsrom. Selv om White Mill trekker folk hele dagen, blir det først virkelig livlig der om kvelden. Under happy hour nipper gjestene til eksperimentelle cocktailer, som pære-martini eller grapefrukt-margarita. På søndag ettermiddag er det også morsomt, da vennegrupper møtes her.

+ Les mer

Se på kartet

Susam Sokak 13, Istanbul

Foto

  • Susam Café: Istanbul Places, Flickr
  • Gårdsrommet på White Mill: White Mill Café, Istanbul