Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Kunstneriske Naviglio

Naviglio er et av de mest sjarmerende og kunstneriske strøkene i Milano. Stadig flere kunstnere åpner sine atelierer her, og maler, modellerer og lager installasjoner på stedet. Dette strøket er perfekt hvis du er på utkikk etter kunst, pynt og ting fra gamle dager. Hvis du vil kjøpe originale suvenirer og kunst for å ha et varig minne fra reisen, finnes det ikke noe bedre sted enn Naviglio.

Opprinnelig hadde de fleste kunstnere studio i Brera-strøket. Men nå som Brera langsomt forandres til et rådyrt jappestrøk, etablerer stadig flere antikvitetsforretninger og kunstnere seg i Naviglio. Og med god grunn. De som leter etter inspirasjon og romantikk, finner det her i bøtter og spann. Ta en spasertur langs det gamle nettverket av vannveier ("navigli"), besøk en av de mange restaurantene i området eller stikk innom bruktbutikkene med gamle bøker, smykker og møbler. Og ikke glem å ta et titt inn i en av de pittoreske, lukkede hagene.

De gamle vannveiene som Naviglio er oppkalt etter
De gamle vannveiene som Naviglio er oppkalt etter

Milano

Leker fra gamle dager

Butikkene i Naviglio har alltid noe det er verdt å se på, enten fordi tingene er vakre, eller fordi de har affeksjonsverdi. Il Bazar del Naviglio Grande er en sånn butikk. Eierne samler på gamle møbler og fantastiske leker fra før annen verdenskrig. I butikken kan du finne et gammelt flipperspill fra tidlig på 1800-tallet side om side teddybjørner, gamle brettspill og milanesiske dukker fra 40- og 50-tallet. Butikken er nokså rotete, men det er også litt av sjarmen.

+ Les mer

Shopping langs Naviglio Grande

Se beliggenheten på kartet

Ripa di Porta Ticinese 27

“Kunstneren Matteo Laganà elsker å fremstille solfylte Milano i ulike nyanser av gult”

Et maleri som suvenir

Kunstneren Matteo Laganà elsker Naviglio, og det kommer tydelig frem i bildene hans. I et lite, koselig atelier med tradisjonelle takbjelker maler han sine favorittmotiver. Laganà maler ikke realistisk, men skaper sitt eget romantiske bilde av byen. Prisen på maleriene avhenger av størrelsen. En liten håndlaget suvenir fra det mest sjarmerende distriktet i Milano kan bli din for knappe 25 euro.

+ Les mer

Se beliggenheten på kartet

Alzaia Naviglio Grande 4

Kilometervis med antikviteter

Med nesten 400 markedsselgere og to kilometer med boder, boder og atter boder, er det månedlige antikvitetsmarkedet langs Naviglio-kanalen et av de største i Milano. Her finner du ikke bare antikviteter, men også mengder av kuriosa. Du kan lett bruke halve dagen på jakt etter møbler, klokker, porselen, dukker, bøker og annet. Vær klar over at antikvitetsmarkedet er populært både blant turister og lokalbefolkningen, og det kan bli ganske folksomt.

+ Les mer

Se beliggenheten på kartet

Alzaia naviglio grande & Ripa di Porto Ticinese