Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

De beste surfestedene på Aruba

Strendene på Aruba har mer å by på enn bare snorkling og dykking. Her skjer det også mye på overflaten. Takket være en sterk og jevn vind er øya kjent som et av de beste reisemålene for vind- og kitesurfing i Karibia. Flere av strendene på Aruba byr på utmerkede aktiviteter for både begynnere og mer erfarne surfere.

Strendene på Aruba kan grovt sett deles inn i to kategorier: de idylliske på vestsiden av øya, og de tøffe på østsiden. Det betyr at du kan finne strender som er perfekte for folk som er i ferd med å lære seg å surfe, så vel som strender som byr på utfordringer selv for profesjonelle. Også folk som ikke er det minste interessert i å surfe, kan ha glede av å besøke de sistnevnte strendene. Surfernes akrobatiske øvelser i bølgene er imponerende underholdning.

Ideell for nybegynnere

Malmok Beach

Jevn vind og rolig, grunt vann gjør Aruba til et av de beste stedene å lære seg å surfe på. Malmok Beach er den mest populære stranden for nybegynnere. Her finner du flere surfeskoler og muligheter for å leie utstyr. Selve stranden er ganske smal, men det klare vannet er fint og grunt de første seksti meterne ut fra stranden. Med stort brett og lite seil kan til og med den mest uerfarne nybegynner lære å surfe på rekordtid.

+ Les mer

Se på kartet

Malmok Beach

Hadicurari Beach

Hadicurari Beach, også kalt Fisherman's Huts, er Arubas surfemekka. Hvert år i juni eller juli arrangeres den prestisjefylte Aruba Hi Winds World Challenge her, den største surfekonkurransen i Karibia. Også resten av året er stranden et populært reisemål for vannsportentusiaster med deres fargerike seil og kites. Tilskuerne på stranden kan også glede seg over luft- og vannakrobatikken til de profesjonelle surferne - enkelte hopper flere meter over bølgene.

+ Les mer

Moloen på Hadicurari Beach

Se på kartet

Hadicurari Beach

De kraftige bølgene ved Boca

Boca Grandi

Boca Grandi, på den sørligste spissen av Arubas østkyst, er en storartet strand for erfarne surfere. På grunn av de store bølgene blir man ikke anbefalt å svømme her, men erfarne surfere vil trives. Den vakre stranden i nærheten av Sint Nicholaas er verdt et besøk i seg selv - enten som tilskuer, eller for å lete etter fine ting i sanden. De kraftige bølgene bringer ofte med seg mengder av koraller, drivved og andre små skatter.

+ Les mer

Se på kartet

Boca Grandi

Foto

  • Moloen på Hadicurari Beach: Aurora Rincon Llovera, Flickr
  • De kraftige bølgene ved Boca: Timothy Valentine, Flickr