Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Arubas tre fineste korallrev

Å svømme i ro og fred gjennom en undervannsverden full av overraskelser… Har du først fått sansen for dykking, er det ingen vei tilbake. Prøv deg i det krystallklare karibiske havet ved Aruba, og du opplever et kultursjokk i farger. Spesielt korallrevene er som en helt annen planet.

Korallrevene blir ofte kalt "havets jungel" fordi de er blant de mest varierte undervanns-økosystemene på planeten. Jungelterminologien blir ofte brukt bokstavelig, som i navnet papegøyefisk, en art det vrimler av i farvannene rundt Aruba. Av og til kan du høre lyden av dem, der de tar små biter av korallene med "nebbene" sine. Det er en enorm mengde korallrev å utforske på Aruba, men tre av dem regnes som de fineste.

Ansikt til ansikt med en ammehai

Mangel Halto

Mangel Halto sies å være det beste stedet for dykking og snorkling på Aruba. Utenfor det grunne revet finner du et fantastisk og svært variert økosystem, med vakre hornkoraller, anemoner og svamper. En konfetti av fisk i alle størrelser svømmer blant dem: piggfinnefisker, svartstripet gryntefisk, sersjantmajorer, pilskater… listen er lang. På større dyp finner du blekksprut, grønne murener, ammehai og barracudaer. Med litt flaks kan du se grasiøse havskilpadder på vei mot land for å legge egg på strendene om våren.

Boca Catalina

Boca Catalina og tilstøtende Catalina Cove er utmerkede alternativer for nybegynnere. Dette lille snorkleparadiset ligger på den nordligste tuppen av øya. Her er vannet rolig og grunt. Snorkling blir ikke enklere enn dette: Bare gå ut i vannet fra Boca Catalina-stranden og la bølgende føre deg ut langs korallene. Du flyter forbi svamper og sjøstjerner i alle tenkelige farger, hele stimer av sersjantmajor-fisker, kirurgfisker og papegøyefisker, og ender omsider opp i Catalina Cove.

Sersjantmajor-fisk
Baby Beach: perfekt for nybegynnere

Santana-revet

Santana-revet er sannsynligvis det "reneste" dykke- og snorkleområdet i Aruba. Selv om det ikke anbefales for nybegynnere, kan alle med litt erfaring glede seg over dette enestående stedet. Spesielt de dypere områdene er praktisk talt uberørte. I tillegg til korallfisk, vil du se en mengde fiskeslag fra det åpne havet. Advarsel: Det kan være sterke strømmer. Nybegynnere bør heller prøve seg fra stranden med det treffende navnet Baby Beach en halv kilometer unna.