Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Den travleste plassen i Australia

Federation Square ble innviet i 2002 for å markere hundreårsjubileet for den australske føderasjonen. Plassen ligger mellom Central Business District (CBD) og Melbournes South Bank, og er en hyllest til landets kunst og kultur. Byggingen førte til en virkelig revitalisering av Melbourne sentrum, noe som har fortsatt helt til i dag.

Federation Square har blitt et populært reisemål for alle slags sammenkomster, forestillinger og festivaler – hvert år finner mer enn 2000 arrangementer sted her. En stor permanent skjerm viser viktige fotball- og tenniskamper. Under Melbournes Fashion Week fylles skjermen av høyhælte toppmodeller.

Uteservering på Federation Square
Uteservering på Federation Square

Melbourne

En kontroversiell design

Før plassen ble bygget her, hadde området huset et fiskemarked, et forretningssenter og en rangeringsstasjon for jernbanen. Trikkelinjer skilte byens sentrum fra breddene av Yarra-elven. Omsider ble det vedtatt å legge skinnene under bakken, under den store plassen. Det høres enkelt ut, men hele foretagendet viste seg å være ekstremt komplisert – det mest ambisiøse prosjektet delstaten Victoria noen gang hadde iverksatt.

Byggingen, som endte med å koste 295 millioner euro, begynte i 1998, og ble raskt tema for mange opphetede offentlige diskusjoner. Konservative beboere rakket ned på designen, mens det internasjonale designmiljøet roste den opp i skyene. Motstanderne argumenterte med at plassen ville bli folketom fordi den lå for nær det kjedelige forretningsstrøket. Det viste seg at de tok feil: aktiviteten på Federation Square har revitalisert hele sentrum av Melbourne.

Skinnene har forsvunnet under jorden
Det er nesten alltid noe som skjer

Kunst og kultur

I tillegg til mat og drikke på utallige kafeer og restauranter, kan du også besøke Ian Potter-senteret, som er viet australsk kunst. Flere gallerier fokuserer på urbefolkningen og innbyggerne på øyene i Torres-stredet mellom Australia og New Guinea. Det australske senteret for levende bilder (ACMI) viser bevegelige bilder i alle mulige former.

+ Les mer

Det australske senteret for levende bilder

Se på kartet

Federation Square, Melbourne

Foto

  • Det er nesten alltid noe som skjer: Bernhard Richter, Shutterstock
  • Det australske senteret for levende bilder: eddixendersson, Flickr