Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Autentiske Bahrain: Muharraq

Muharraq, den tidligere hovedstaden i Bahrain, har en genuin atmosfære fra Tusen og en natt. I denne autentiske delen av Bahrain kan du spasere gjennom smågatene og oppdage et gammelt slott og en antikk moské med en minaret av leire. De tradisjonelle husene har vakkert dekorerte dører og vindfangere som rasler i brisen. Besøk nostalgiske godtebutikker og tehus der lokalbefolkningen slapper av med en "hookah"-vannpipe i sine tradisjonelle dishdasha-kapper.

Dagens Bahrain er et velstående og strategisk plassert forretningssentrum, men før de fant olje, var dette en avsides og fredfylt øystat. Lokalbefolkningen levde av perledykking, tradisjonelt håndverk og fiske. Å krysse broen fra den moderne hovedstaden Manama og over til Muharraq-øya, er som å reise tilbake i tid. I løpet av de siste tiårene har mange av de tradisjonelle arabiske husene blitt restaurert og omgjort til museer, kultursentre og boutiquehoteller. Sjekk de tre hovedattraksjonene i Muharraq.

Beit Sheikh Isa Bin Ali

Kongeslottet

Palasset til sjeik Isa Bin Ali al-Khalifa, konge i Bahrain gjennom seks tiår fra 1869, er et av de viktigste eksemplene på tradisjonell islamsk arkitektur. Mens de fleste husene fortsatt er ganske små og bygget tett sammen, utgjør palasset et helt kvartal. Det har fire borggårder – én for kongen, én for konene hans, én for tjenerne og én for gjester – omgitt av fabelaktig utskårede tredører. De geometriske figurene i vinduet slipper inn et blendende men filtrert lys.

Antikk godteributikk

I og omkring souken ligger en mengde butikker som selger halwa, tradisjonelle bahrainske søtsaker laget med nøtter, maismel og safran eller kardemomme. Butikken til Hussain Moh'd Showaiter er hundreogfemti år gammel, og er som et levende museum, med en mahognidisk, utstillingsmontre, et himmelblått tak og elegante art deco-lamper. Halwaen, en krysning mellom tyrkisk baklava og et sirupsaktig syltetøy, øses opp fra en stor, sydende kasserolle, klar til å bli inntatt sammen med en kopp deilig kaffe.

Sukkertøy hos Hussain Moh’d Showaiter
Dhower i fiskehavnen

Dhow-byggere

Rekker av dhow-er er klar til å sette seil med de glitrende tårnene til World Trade Centre i bakgrunnen. Disse tradisjonelle arabiske handelsskipene med kurvet skrog, store seil og lange baugsspyd blir fortsatt bygget på skipsverftet i Muharraqs fiskehavn. Nå brukes de vanligvis ikke til perledykking eller fiske lenger, men hovedsakelig til transport. Håndverket går i arv fra far til sønn, og bygges helt uten tegninger.

Foto

  • Beit Sheikh Isa Bin Ali: Sander Groen
  • Sukkertøy hos Hussain Moh’d Showaiter: Sander Groen
  • Dhower i fiskehavnen: Sander Groen