Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Utenfor allfarvei: Ilha Grande

Vest for Rio de Janeiro ligger et av de vakreste landskapene i Brasil: Costa Verde (den grønne kysten). Det er knapt mulig å forestille seg en større kontrast: Rios overbefolkede favelaer, bråkete bilkøer og horder av turister viker for tropisk regnskog, koloniale byer og rolige, tropiske strender. Høydepunktet langs den grønne kysten er Ilha Grande, den "store øya", som har fått status som nasjonalpark.

Spør hvilken som helst carioca, en Rio-borger, hva paradis ser ut som, så er svaret: Ilha Grande. Øya kan nås med (leie)bil eller buss (2,5 timer fra Rio de Janeiro til Angra dos Reis), og deretter en ferge (1,5 timer). Følgelig er det mer enn en dagstur. Brasilianerne reserverer en sjarmerende pousada (seng og frokost) og gjør det til en todagers utflukt.

Rios paradis: Ilha Grande
Rios paradis: Ilha Grande

Rio de Janeiro

Med båt langs 107 tropiske strender

Blodstrupekotinga, brun brølape, man-dovendyr, flammemaskeamazon og bredsnutekaiman er bare noen av de utryddingstruede artene som holder til i denne uberørte atlantiske regnskogen. Hele øya er en vernet nasjonalpark, og følgelig fullstendig bilfri. Du kan overnatte i en øko-hytte eller pousada i hovedbyen Vila do Abraão, og utforske den nesten 200 kvadratkilometer store øya langs 16 merkede vandreruter.
Du kan også sykle gjennom de skogkledde åssidene og se fosser, eller ta en båttur langs de mange buktene, vikene og strendene. Strendene på øya er perfekte steder for noen avslappede dager i en hengekøye, eller for å nyte en piknik. Her er også utmerkede dykke- og snorklesteder. I tillegg til store stimer av fargerik fisk, kan du også komme ansikt til ansikt med en havskilpadde eller en delfin. Cariocas har helt rett: Ilha Grande er paradis på jord.

“Utforsk den bilfrie Ilha Grande til fots eller med båt langs 107 strender”

Paradis på jord

Økologisk vandrerhjem, boutique-hotell eller jungelhytte?

På grunn av øyas vernede status, har Ilha Grande bare små, miljøvennlige overnattingssteder å by på. Et rimelig alternativ er Aquario Hostel, rett ved siden av en vakker strand med et naturlig svømmebasseng. Et annet alternativ er Jungle Lodge, som ligger i regnskogen like utenfor landsbyen, og som tilbyr ulike båt- og vandreturer. Hvis du vil ha mer luksuriøs overnatting, kan du ta båt fra Abraão til Asalem: et luksuriøst tilfluktssted ved en blå bukt. Vær oppmerksom på at det frodige biologiske mangfoldet på Ilha Grande også omfatter insekter – så du bør sørge for å få med deg nok av insektsmidler.

Solnedgang over Lopes Mendes-stranden