KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Et blikk på Balinesisk natur

Naturelskere vil elske Bali. Øya er kanskje ikke så stor, men den har en enestående flora og fauna. Praktfulle rismarker rundt Ubud, mangroveskoger i nærheten av Sanur, vidstrakt jungel på vestsiden av Bali, fjell på nordsiden – dette varierte landskapet tiltrekker seg en mangfoldighet av dyrearter, spesielt fugler. Se etter den hvite Bali-stæren, Amadina-papegøyene, de lilla myrhønsene, veverfuglene og de nesten utdødde jalak putihene.

Bali Barat nasjonalpark dekker mesteparten av Vest-Bali, der de sjeldne hvite Bali-stærene nylig har begynt å hekke. Den 190-km² store parken består av regnskoger, tørre savanner, sandstrender, korallrev og fire utdødde vulkaner. Flere ruter er åpne for fotturer fra to timer til en hel dag, og gir deg mulighet til å oppdage den fascinerende plante- og dyreverdenen på øya. Hold øynene åpne for leoparder, slanger, firfirsler, iguaner, skilpadder og aper, eller en av de 160 ulike fugleartene.

Fantastiske bilder i jungelen
Fantastiske bilder i jungelen

Denpasar-Bali

Rafting gjennom en bambusskog

Hvis du vil ha litt action og se skogen våkne til liv, kan du rafte i gummibåt tidlig om morgenen nedover Ayung-elven. Ayung er 75 km lang, og den lengste elven på Bali. Selv om det kan bli temmelig røft på elven til tider, vil du fortsatt kunne nyte synet av de vakre fuglene og sommerfuglene som flagrer omkring blant de høye bambustrærne. Når båtturen er over, kan du jumpe over bord og la strømmen bære deg av sted. Bare legg deg på ryggen i ferskvannet og nyt synet som passerer forbi: jungelen, den klare blå himmelen, høye bambusskoger og – hvis du er heldig – apekatter som svinger seg i trærne. Flere turoperatører er aktive i dette området. Du kan velge et prisnivå som passer for deg. Forskjellen gjenspeiles i komforten i båten og kvaliteten på lunsjen ved elvebredden etterpå.
Rafting i Ayung-elven

Den største fugle- og sommerfuglparken i Asia

Bali fuglepark, nord for Denpasar, er hjem for verdens største og fineste samling indonesiske fugler. Parken inkluderer to hektar botanisk landskap med fantastiske planter og blomster, der en rekke ulike sommerfuglarter flyr omkring. Nesten 1 000 fugler av 250 ulike arter hekker her, inkludert pelikaner, paradisfugler og kakaduer.

Ikke langt fra Tabanan ligger Bali sommerfuglpark. Hovedattraksjonen er de mangefargede fuglevingene. De har et vingespenn på 28 centimeter, og er blant de største sommerfuglene i verden. Av og til kommer de og lander på hodet ditt – utvilsomt et fantastisk bilde å sende hjem.

+ Les mer

Foto av Bali fuglepark

Se beliggenheten på kartet

Jalan Batukaru, Sandan Wanasari

Hegrefjær bringer lykke

Hver kveld ved sekstiden flyr tusenvis av store hegrer til landsbyen Petulu, om lag 2,5 kilometer nord for Ubud, der de har reir i trærne. Hegrene er et sterkt symbol for landsbyboerne. I 1965 ble mange mennesker drept under en jakt på kommunister – inkludert innbyggerne i Petulu. Etter disse dramatiske hendelsene ønsket landsbyboerne å bli definitivt renset for negativ energi ved hjelp av en renselsesseremoni i oktober samme år. En måned senere dukket hegrer plutselig opp i stort antall. Etter dette fikk innbyggerne i Petulu det for seg at disse fuglene brakte lykke, på tross av lukten og rotet de forårsaker. Og kanskje har de rett – mengden av turister som kommer for å se denne spesielle fugleforestillingen i rismarkene er i det minste bra for økonomien.
Hegre i en rismark på Bali