Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Banff – i hjertet av Rocky Mountains

I Banff nasjonalpark er du omgitt av den utrolige kanadiske villmarken. I parken er det fjell, elver, en smaragdgrønn innsjø og vakre utsiktspunkter. Om sommeren kan du gå fotturer i fjellsletter dekket av ville blomster og utforske dype, uberørte dalstrøk fulle av dyre- og planteliv. Om vinteren kan du gå på ski på den beste puddersnøen i Nord-Amerika.

Etter at parken ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1985, har Banff blitt et av Canadas viktigste reisemål for naturelskere og folk som er glad i friluftsaktiviteter. Fasilitetene er enestående, og etter en aktiv dag utendørs kan du slappe av i et komfortabelt hotell eller kanskje besøke et kunstgalleri. Parken ligger bare to timers kjøring vest for Calgary.

Fjellsjø i Banff nasjonalpark
Fjellsjø i Banff nasjonalpark

Calgary

Bow Lake langs Icefields Parkway

Canadas første nasjonalpark

Banff nasjonalpark ble grunnlagt i 1885, og er den eldste nasjonalparken i Canada. Til å begynne med omfattet parken beskjedne 26 kvadratkilometer rundt ulike varme kilder. I dag dekker parken et 6 641 kvadratkilometer stort vernet naturområdet midt i hjertet av Rocky Mountains. Byen Lake Louise ved bredden av den vakre smaragdgrønne innsjøen er en av de største attraksjonene. Et annet populært reisemål er Sunshine Meadows: fjellsletter så tett dekket av ville blomster at det ser ut som et filmsett fra en reklamefilm for luftfriskere. Den imponerende naturskjønnheten i parken strekker seg helt opp til de forrevne fjelltoppene. Se fjellene speile seg i innsjøene mens du kjører langs den spektakulære Icefields Parkway.
Lake Louise

Fotografering av frosne fossefall

Selv om Banff er kjent som det viktigste reisemålet i Canada for fotturisme, har parken mer å by på enn turstier. Hva med heli-skiing, rafting eller fjellklatring? Eller prøv et slag golf eller fuglekikking hvis du vil ta en pause fra adrenalinrushet. Uansett hva du gjør, får du vakker utsikt på kjøpet. Den mest utrolige utsikten får du under en helikoptertur langs flankene på Mount Assiniboine, også kjent som "de Canadiske Rocky Mountains' svar på Matterhorn". De mange isbreene og frosne fossene er fotografens drøm.
Utsikt mot Mount Assiniboine