Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

De beste gavene og suvenirene i Bangkok

Alle som besøker Thailand ønsker å ta noen spesielle suvenirer fra dette uforglemmelige landet med seg hjem. Bangkok har et stort utvalg av fantastiske butikker som selger vakre gavegjenstander, fra tradisjonelt vevet silke til orientalske antikviteter, autentiske Buddhaskulpturer og elegante treskjæringsarbeider.

En av de mest populære suvenirene er de håndlagde og håndmalte dukkene som brukes i thailandske dukketeatre. Disse tradisjonelle dukkene er nennsomt malt og kledd i raffinerte klesdrakter og tilbehør, med små, utsøkte detaljer. Du kan se en fantastisk forestilling med disse dukkene i Joe Louis Theatre i Asiatique, Bangkoks nyeste "nattmarked" langs Chao Phraya-elven. Teaterpublikumet kan også få se hvordan visse dukkene blir malt.

Tradisjonelle thai-dukker som suvenirer
Tradisjonelle thai-dukker som suvenirer

Bangkok

Rett fra kunstnerens hånd

De beste suvenirene kan kjøpes direkte fra kunstnerne. Det er mange kunsthåndverkere i og omkring Bangkok som lager vakkert håndverk. Se etter silkevevere hos Ban Krua Thai Silk, metallhåndverkere hos Monk’s Bowl Village, gullsmeder hos Tang Toh Kang og bronsestøpere langs veien til Wat Suwannaram. De beste og mest eksklusive antikvitetsforretningene finnes på Oriental Plaza, ved siden av Oriental Hotel. En annen kjent shoppingdestinasjon er Chatuchak-markedet, som hovedsakelig består av antikvitetsboder.

Silkevevere

Ren silke

De vakreste håndvevde silkeklærne, sjalene, veskene og tilbehøret får du i en av Jim Thompson-butikkene i Bangkok. Jim Thompson, en amerikansk arkitekt og designer som flyttet til Thailand etter annen verdenskrig, har spilt en viktig rolle i utviklingen av silkeindustrien i Thailand. Han tilpasset sine trykte silkeprodukter til det vestlige markedet, noe som førte til en betydelig vekst i eksporten av thaisilke. Han ga også sine ansatte muligheten til å jobbe hjemmefra, slik at de kunne passe barna sine og ta seg av husholdet samtidig som de jobbet.

Du kan lære mer om arbeidet hans i Jim Thompson House. Designerens tidligere hjem og kunstgalleri er nå et museum, og består av seks tradisjonelle teakhus, en butikk med vakre silkesamlinger, en sjarmerende restaurant og en trivelig vinbar. Jim Thompson ble tildelt Den hvite elefants orden for sitt bidrag til Thailands silkeindustri. Hans livshistorie er en av de mest populære etterkrigshistoriene i Asia.

+ Les mer

Silkesamling

Se på kartet

Thanon Rama I, Wang Mai, Pathum Wan, Bangkok