Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Baseballtempelet Fenway Park

Like utenfor sentrum av Boston ligger Fenway Park, alle baseball-tilhengeres hellige gral. Dette baseballstadionet er hjemmearena for Boston Red Sox, og er det eldste baseballstadionet i verden som fortsatt er i bruk. Det er berømt for sin intime atmosfære, nostalgi og - selvsagt - Det grønne monsteret!

Fenway Park er alle bostonbeboeres stolthet. Når Boston Red Sox spiller hjemmekamp er det som om hele byen er drar til stadion. Horder av fans marsjerer en masse fra sentrum av byen til Fenway Park, alle iført en rød eller blå Red Sox-T-skjorte eller en baseballcap med Red Sox-logoen, den ikoniske røde sokken. Å dra på baseballkamp er en spesiell opplevelse, og om du har muligheten, kan det anbefales varmt.

Fenway Park er alle bostonbeboeres stolthet
Fenway Park er alle bostonbeboeres stolthet

Boston

Under en Red Sox-kamp

Sjarmen ved Fenway Park

Stadionet er tegnet av arkitekt James McLaughlin, og åpnet dørene i 1912. Ilddåpen fant sted den 20. april samme år, da Boston Red Sox spilte sin første kamp mot New York Highlanders (senere Yankees). Siden dengang er det lite som er forandret inne på stadion, noe som faktisk gir det mye av dets sjarme. Sammenlignet med nåtidens høyteknologiske stadioner, er Fenway Park et baseball-tempel fullt av nostalgi.

Det grønne monsteret

Fenway Park er unik på flere måter. Et av de mest berømte særegenhetene er Det grønne monsteret, en grønn vegg på venstre side av banen. Det grønne monsteret er berømt for sin enorme høyde, noe som gjør det ekstremt vanskelig for spillerne å slå en homerun siden det er sjelden ballen flyr over monsteret. Mange baller smeller i veggen og spretter rett tilbake på banen. Monsteret var opprinnelig blåmalt og dekket med reklame. Det var først i 1947 at "The Wall" ble malt med grønnfargen som gav den det legendariske kallenavnet.

Poengtavlen på den grønne veggen har også en spesiell plass i hjertene til Red Sox-fans. Da den ble installert i 1934, var den en av de mest avanserte poengtavlene i verden, med fargede lys som markerte antall baller og slag. Teknologien har selvsagt utviklet seg betraktelig siden den gang, men poengtavlen på Fenway Park er fortsatt den samme. Et team på tre mann endrer poengene manuelt, omgang for omgang. De holder også oversikt over andre kamper i American League. Det er ingen liten oppgave, ettersom tallene er laget av stål, er 40 x 40 cm store og veier 1,5 kilo. Poengene i National League har blitt oppført på elektroniske tavler siden 1975.

En annen spesiell ting ved Fenway Park, er sete 21 i rad 37 i seksjon 42, der den lengste homerun-ballen i stadionets historie landet. Dette setet blir også kalt Det røde setet, det eneste setet i stadionet som er rødt.

Det grønne monsteret

Omvisninger og billetter

Det er daglige omvisninger med guide i Fenway Park. Under omvisningen forteller den entusiastiske guiden alt som er verdt å vite om det mest legendariske baseballstadionet i Amerika. Men den beste måten å oppleve Fenway Park på, er selvsagt under en kamp. Man bør kjøpe billetter i god tid via Boston Red Sox' nettside, selv om det også er mulig å kjøpe billetter over skranken på kampdagen, hvis det er ledige plasser.

"On the bleachers", tilskuerplasser uten tak, på Fenway Park

Foto

  • Under en Red Sox-kamp: Christopher Penler, Shutterstock
  • Det grønne monsteret: JASON TENCH, Shutterstock
  • "On the bleachers", tilskuerplasser uten tak, på Fenway Park: Joyce Vincent, Shutterstock