Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Beale Street: bluesens hjemsted

Fra hver eneste klubb hører du levende musikk, neonlysene kjemper om oppmerksomheten din og den umiskjennelige duften av grillmat driver i luften. Velkommen til Beale Street, Memphis' bankende hjerte. Denne berømte gaten, med sin rike historie, er et perfekt mål for en musikkfylt kveld på byen.

I 1977 ble Beale Street offisielt kjent som "Bluesens hjemsted", og anerkjent som et sted av historisk betydning. Tidlig på 1900-tallet var Beale Street en livlig gate full av musikk, fyll og kriminalitet. Det var på denne tiden at de første bluestonene kunne høres. Men i tidens løp ble gaten mer og mer forfallen. Likevel var det her den unge Elvis Presley fant inspirasjon på 50-tallet, fra legender som B.B. King og Chuck Berry.

Statue av W.C. Handy

Memphis Blues

Den egentlige grunnleggeren av bluesen var W.C. Handy, som skrev den første bluessangen, "Mr. Crump", i 1909. Sangen fikk senere tittelen "The Memphis Blues", og dannet grunnlaget for den spesielle blues-stilen som oppsto i Memphis. Han skrev også "Beale Street Blues", som var grunnen til at Beale Avenue ble omdøpt til Beale Street i 1916 - han gjorde gaten udødelig på et blunk.

BB King’s Blues Club

En av de beste klubbene på Beale er BB King’s Blues Club. Riley B. King (hans egentlige navn) ble ofte sett på Beale Street, derfor ble han også kalt "Beale Street Blues Boy", senere forkortet til B.B. Så det er ikke overraskende at klubben er oppkalt etter ham. Ulike musikere opptrer her hver kveld, og i helgene begynner den levende musikken kl. 12. Klubben er ikke stor, og atmosfæren er intim og innbydende. Hvis du vil ha en god plass, bør du være tidlig ute.

“B.B. King var kjent som "Beale Street Blues Boy"”

En bar med geiter

Silky O’Sullivans er kjent for fantastisk levende musikk, den åpne gårdsplassen der musikken fremføres, den gigantiske Diver-cocktailen, og geiter. Geiter? Ifølge baren selv er O’Sullivans den eneste baren i USA som har geiter som kjæledyr. Silky O’Sullivans er både bar, klubb og restaurant i ett. Her kan du nyte soul food mens du lytter til soulmusikk. Sørg for å prøve Po’ Boy-sandwich med reker, og bestill en Diver til. Dersom resten av Beale Street ikke har fått deg i godstemning ennå, kan du regne med at det ordner seg her.

Silky O’Sullivans

Foto

  • Statue av W.C. Handy: Bhrris, Wikimedia
  • Silky O’Sullivans: Thomas Hawk, Flickr