KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Vakre frodige hager

Planter og blomster trives i det milde klimaet i Vancouver. Byen har en rekke attraktive parker, men du vil også finne flere spesielle hager som er fine å besøke. Det er mange hager å velge mellom, og de fleste er åpne året rundt.

Mange av hagene inngår i samlinger. De botaniske hagene i British Columbia-universitetet (UBC) omfatter en regnskoghage, en mathage og en alpehage. VanDusen Botanical Garden har en koreansk paviljong, en steinhage og en skotsk jakthytte. I Queen Elizabeth Park er det også flere hager. Nedenfor finner du en oversikt over de fineste urbane hagene i Vancouver.

Tursti i VanDusen
Tursti i VanDusen

Vancouver

Et vakkert høstbilde

Japansk harmoni

Fredelige dammer som reflekterer perfekt klippede hekker, klukkende vannfall, fontener og omhyggelig friserte singelhager – japanerne liker perfeksjon i naturen. Og det har de selvsagt god grunn til. Alt i en japansk hage har en mening: å skape perfekte omgivelser for fredelig meditasjon, en rolig spasertur eller en tradisjonell teseremoni. Nitobe Memorial Garden anses som en av de mest autentiske japanske hagene i Nord-Amerika, og er et perfekt sted for stille kontemplasjon og harmoni. Da den japanske keiseren besøkte hagen, utbrøt han: "Jeg er i Japan!"

+ Les mer

Se på kartet

Nitobe Memorial Garden, 1895 Lower Mall, Vancouver

Bli borte i VanDusen

VanDusen Garden midt i byen er på 22 hektar, og er den største botaniske hagen i Vancouver. Hagen har en vakker labyrint. Tradisjonelt ble labyrinter laget som et symbol på livets prøvelser eller for å forvirre onde ånder. Men VanDusen-labyrinten, laget av 3000 nåletrær, er et fredfylt sted der du kan gå deg bort i det grønne og klare tankene.

+ Les mer

Vandring gjennom labyrinten

Se på kartet

VanDusen Botanical Garden, 5251 Oak Street, Vancouver
Tropene under en kuppel

En helbredende overraskelse

Bloedel Conservatory i Queen Elizabeth Park, Vancouvers høyeste punkt, er en tropisk hage under en stor kuppel. Innenfor finner du en helbredende hage som stimulerer alle sansene, og som har en positiv effekt på både kropp og sjel. Kvitringen fra over 200 eksotiske fugler bidrar til den fredfylte atmosfæren. Et overraskende og vakkert paradis.

+ Les mer

Se på kartet

Bloedel Conservatory, Queen Elizabeth Park, Vancouver