Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Ølseidler og brassband

Det er lenge siden det bare var innbyggerne i Bayern som talte dagene frem mot september: Det som begynte som en bryllupsfeiring har vokst til den berømte Oktoberfesten, verdens største ølfestival, komplett med litersseidler med øl, bayersk ompamusikk og lederhosen.

En prosesjon av hestetrukne vogner med ølfat innleder starten på den årlige ølfestivalen i slutten av september. Herremenn og bryggere følger stolt prosesjonen til ølteltene sine på Theresienwiese. Ordføreren i München, kledd i lederhosen, starter festivalen ved å servere den første ølen. Etter å ha erklært at “O’ Zapft is!”, som betyr noe sånt som "fatet er åpent", starter en endeløs strøm av øl å flyte.

Fem spesielle partytelt

Øl er drikken som gjelder i de fjorten partyteltene i Theresienwiese, i sentrum av München. Når du bestiller en øl, får du en litersseidel, fylt til randen. Men ikke alle teltene er like. Schottenhammel-teltet er det mest tradisjonelle teltet, der studenter og kunstnere samler seg. Paulanerbräu-teltet tiltrekker seg et noe eldre klientell, og har vakre dekorasjoner. I Winzerer Fähndl bueskytterlaug er nyjaktet vilt like viktig som ølet. Det beste ølet serveres i Augustiner Festhalle. Det er brygget av det eldste bryggeriet i München, og serveres i eikekagger. I Kufflers-teltet finnes verken øl eller benker. Her sitter gjestene på trestoler og nipper til vin, sider og champagne – akkurat som i en vinhage.
Et av partyteltene
Oktoberfest chicken

Festetikette

Oktoberfest begynte som en feiring av bryllupet mellom den bayerske kong Ludvig og prinsesse Therese i 1810. Nå for tiden begynner evenementet i september, da været er litt varmere. Feiringen er full av tradisjoner. Det gylne Oktoberfest-ølet, servert i et "Maß" eller en litersseidel, ledsages av snacks som saltkringler og "Hendl", grillet kylling. I partyteltene spiller brassband bayersk musikk.

Foto

  • Et av partyteltene: Pavel L. Photo and Video, Shutterstock