Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Bak portene på Graceland

Memphis er Elvis og Elvis er Graceland. Landeiendommen til The King er en helligdom, et sted elvisfans valfarter til fra hele verden. Den unge popartisten kjøpte huset i 1957, rett etter sitt store gjennombrudd. Han ville ha en landeiendom som kunne holde hordene av fans på avstand. Og Graceland gjorde nettopp det.

Da Elvis kjøpte eiendommen, var Graceland nesten fullstendig omgitt av landsbygd. Elvis og foreldrene hans forelsket seg umiddelbart i godset med de hvite søylene og de skyggefulle hagene. Han signerte kontrakten den 10. mars 1957, og flyttet inn sammen med foreldrene sine i april. De spesielle portene med musikknotene, "musikkportene", ble spesialtegnet og montert samme måned.

Elvis-dobbeltgjenger
Elvis-dobbeltgjenger

Memphis

Jungelrommet

En omvisning på Graceland gir et godt inntrykk av den særegne og ofte bisarre smaken til The King of Rock and Roll. Jungelrommet, inspirert av Elvis' favoritt-feriested Hawaii, er legendarisk. Grønne tepper, eksotiske planter og mengder av dyretrykk gir rommet skikkelig jungelstemning. Men den lysegule "TV-rommet" i kjelleren og det overdådige "biljardrommet" med møbeltrekk fra øverst til nederst er også gode eksempler på Elvis’ ekstravagante smak.

Toppetasjen i herskapshuset er den best bevarte hemmeligheten i Graceland. Selv om Elvis ofte hadde gjester tok han dem aldri med ovenpå, et ønske som fortsatt respekteres av datteren hans, Lisa Marie Presley. Etter at Elvis døde i 1977, er hun den eneste som har tilgang til denne berømte etasjen. Det sies at alt der inne er bevart slik det opprinnelig var, og at selv Elvis' deodorant fortsatt står der han brukte den sist. Ingen vet om og når denne helligholdte etasjen vil bli åpnet for publikum.

“Graceland er det nest mest besøkte huset i USA. Bare Det hvite hus tiltrekker seg flere besøkende hvert år.”

Biler, fly og plater

Selve Graceland er faktisk overraskende lite og intimt for en popstjerne av Elvis’ kaliber. Heldigvis er det flere utstillinger på eiendommen, nok til et par timers underholdning. Elvis’ favorittbil er for eksempel utstilt, og du kan ta en titt på privatflyet hans, Lisa Marie. "Sincerely Elvis" er kanskje den mest avslørende utstillingen på Graceland. Her finner du en samling av hans personlige gjenstander, blant annet platesamlingen og skoene hans. Avhengig av hvor interessert du er, kan du enkelt tilbringe fra to til fem timer med å utforske Graceland.