Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Private reservater: den beste sjansen til å se ville dyr

Vest for den enorme Krugerparken finnes flere små private reservater som ikke er atskilt fra parken med gjerde. Hele området omtales som Greater Kruger. De private reservatene tilbyr klassisk safari i Land Rover, og har ofte luksuriøse og romantiske overnattingsmuligheter der gjestene kan nyte eksklusiv bevertning. Her har de besøkende større sjanse til å se ville dyr og fugler, ettersom guidene her aldri går glipp av noe.

I Krugerparken må bilførerne overholde strenge regler for å beskytte dyr og vegetasjon. I de private parkene tar man derimot litt lettere på slike regler, og guidene vil for eksempel følge en leopard som vandrer langs en steinete elvebredd. Det kan være en fabelaktig opplevelse for de besøkende, men det kan også gjøre skade på økosystemet. I enkelte private parker har eierne tatt egne initiativer for å beskytte dyrene og miljøet, og er blitt ekstra populære på grunn av dette. Et godt eksempel er Manyeleti-reservatet.

Overnatting i Manyeleti

Barnevennlig leirplass

Under apartheid var Manyeleti-parken den eneste naturparken der svarte afrikanere hadde adgang. Mens andre naturreservater ble utviklet med hjelp fra regjeringen, ble det ikke foretatt noen investeringer i denne parken på årevis. Ironisk nok kan Manyeleti nå høste fruktene av dette, for det er her du finner natur på sitt mest urørte.
Camp Honeyguide ligger i denne parken, og tilbyr to overnattingsmuligheter. Khoka Moya er svært barnevennlig, mens Mantobeni har en mer safariaktig leirfølelse. Barneprogrammet er fantastisk, og omfatter blant annet å lage fotavtrykk av ville dyr. Barna kan også dra på safari, og guidene tar hensyn til barnas ønsker. Det beste ved Mantobeni er at du kan tilbringe natten i safaritelt i Hemingway-stil, komplett med romantisk belysning og lounge suite med persisk teppe.

+ Les mer

Se på kartet

10 Bompas Road, Dunkeld West, 2196

Fantasifulle overnattingsmuligheter

Djuma ligger nord for Sabi Sands-reservatet, og har to overnattingsmuligheter. Bush Lodge er et avslappende sted i det varierte skogslandskapet, og består av åtte små hytter med halmtak, mens Vuyatela er eksentrisk møblert, med kunst fra township-ene, med en atmosfære som er trendy og tradisjonelt afrikansk på samme tid. Her finnes et bibliotek og et velværesenter for massasje, og Internettilgang over det hele. Djuma er en av organisasjonene som støtter lokalsamfunnet. Mellom safariturene arrangerer de også utflukter til tradisjonelle landsbyer. Djuma støtter barnehager i nabolandsbyen Dixi.

+ Les mer

Vuyatela Lodge

Se på kartet

Sand Wildtuin 1363, Sør-Afrika
Gode sjanser for å se dyr i Mala Mala

Barn er svært velkomne

Mala Mala er de mest legendariske og eksklusive vilthyttene i det sørlige Afrika. Stedet er berømt for de gode dyreobservasjonsmulighetene, den nydelige maten og de vennlige oppsynsmennene. Det er et sted for "de rike og berømte", men har likevel en avslappet og innbydende atmosfære. Reservatet har tre overnattingsmuligheter, der Main Camp er den rimeligste og Sable og Rattray de dyreste og mest eksklusive. Men i motsetning til flere andre steder er barn svært velkomne her. Ofte ser man familier på safari i en Land Rover med en guide.

+ Les mer

Se på kartet

Ehlanzeni, Sør-Afrika