Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Bicentennial-parken

Bicentennial-parken ligger om lag seksten kilometer utenfor sentrum av Sydney, og er et perfekt sted for piknik på den gresskledde bredden av Lake Belvedere. Men før du spiser kan du bygge opp appetitten med en spasertur, eller sykle gjennom de vakre omgivelsene på en leiesykkel. Parken tiltrekker seg også fuglekikkere, som liker å vandre langs de trebelagte gangveiene gjennom mangrovene.

Parken er ganske ny. Den ble skapt i 1988 til Australias 200-årsjubileum. Våtmarkene rundt Parramatta-elven har fått status som naturreservat, og søppelfyllingen i nærheten har blitt gjort om til et fritidsområde. Forut for De olympiske leker i 2000 i Sydney ble olympialandsbyen og et stadion bygget rett ved siden av parken. I dag er parken et populært friluftsområde for folk i alle aldre.

Et paradis for vannfugler

Bicentennial-parken omfatter 40 hektar med naturreservat. I tillegg til store grøntområder har parken også mye vann, som Lake Belvedere og Powells Creek. Området har også
flere fontener, og det er enda mer vann langs røttene av mangroveskogen. Ikke overraskende tiltrekker området seg mange villdyr. Våtmarkene Homebush Bay er hjem for dyr som trives i saltvann. Mangrovene er for eksempel bebodd av krepsdyr som lever av alger.
Likevel er det fuglene som er de mest iøynefallende dyrene i parken – spesielt i det fire hektar store vannfuglreservatet i elvesumpen. Et spesielt skjulested for fugleobervasjon gjør at fuglekikkere kan se favorittdyrene sine på nært hold. Det er et stort utvalg av ender og vadefugler i området, men også trekkfugler, som lappspove og spisshalesnipe.
Powells Creek

Tid for lek og grilling

Parken har også en lekeplass med sandkasse, sklier, klatrestativ og husker. Barna liker å leke i fontenene i vannparken, og prøver å hoppe unna vannstrålene for å holde seg tørre. På varme dager synes de imidlertid det bare er fint å bli våt. Nyt en drink eller noe bite i på Lilies on the Park-kafeen. Besøkende kan også bruke de elektriske grillene gratis.

+ Les mer

“Lån en elektrisk grill på kafeen Lilies on the Park”

Se på kartet

Bicentennial Park, Australia Avenue, Homebush

Foto

  • Powells Creek: Brian Yap, Flickr