KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Slipp ut dampen i Gastown

Autentiske viktorianske bygninger og gammel brolegging: Velkommen til Gastown. Her inngår historie i en høyere enhet med en hip blanding av boutiquer, trendy klubber og sjarmerende restauranter. Dette er et av de mest populære og fasjonable strøkene i Vancouver.

Gastown ble grunnlagt i 1867, samme år som Canada ble en konføderasjon. Gullgraveren John Deighton, med kallenavnet Gassy Jack fordi han skravlet og skrønet i ett sett, bygget den første puben her (på utrolige 24 timer), og snart oppsto landsbyen Gastown. Stadig flere mennesker slo seg ned i nabolaget, og med tiden vokste denne lille byen inn i den pulserende storbyen Vancouver.

De pittoreske gatene i Gastown
De pittoreske gatene i Gastown

Vancouver

Dampklokken i Gastown

Dampklokkefløyten

Dampklokken er den mest berømte attraksjonen i Gastown. For å dekke over en damprist og gjøre effektiv bruk av dampen, bestemte byen seg for å bygge en dampklokke. Dampen leverer varme til hele Vancouver sentrum, og mates inn i klokken via rør under gaten. Hvert kvarter tuter klokken og slipper ut damp. Hver hele time plystrer klokken en lystig melodi og slipper ut damp fra alle rørene. Selv om den virker eldre, ble dampklokken faktisk plassert her først i 1977.

+ Les mer

Se på kartet

Steam clock, Cambie Street & Water Street, Vancouver

“"One of a Few" er en virkelig unik butikk”

One of a Few

Det finnes mange interessante og unike butikker i Gastown, men "One of a Few" fortjener å trekkes frem. Denne lille boutiquen har et enestående utvalg av kvinneklær som ikke finnes noe annet sted i Vancouver. I tillegg til siste mote, selger butikken også stilige sko og trendy tilbehør. Hvis det bare fantes flere butikker som "One of a Few"…. Eierne ga omsider etter og åpnet "Two of a Few" rett ved siden av. Butikken har det samme trendy konseptet, men retter seg mot menn.

+ Les mer

Se på kartet

One of a Few, 354 Water St, Vancouver

Chill ut på Chill Winston

Chill Winston har ikke bare en storartet meny, men også en fantastisk beliggenhet. Restauranten ligger på en plass med fin utsikt til den interessante arkitekturen i Hotel Europe. Om sommeren er det en stor uteservering her med røde parasoller, det perfekte stedet for å slappe av, spise ferske krabbekaker og ta en drink. Om kvelden blir restauranten omgjort til en attraktiv lounge der gjestene kan nyte et glass vin og deilig fingermat.

+ Les mer

Uteserveringen til Chill Winston

Se på kartet

Chill Winston, 3 Alexander Street, Vancouver

Vancouver International Jazz Festival

På full fart gjennom Gastown

Gastown er jevnlig vertskap for store arrangementer. En gang i året raser hundrevis av syklister gjennom de brolagte gatene, under Global Relay Gastown Grand Prix, som finner sted i juli. Løpet er ett i en serie på ni løp som arrangeres i og omkring Vancouver. Vancouver International Jazz Festival er også en årlig begivenhet i Gastown.