KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Bocas del Toro: paradis på jorden

Bocas del Toro er navnet på en eksotisk øygruppe vest for Panama. Her er strendene perlehvite og havet asurblått. Dette er det perfekte reisemålet for den som vil ha fred og privatliv. Her kan du tilbringe tiden med å snorkle, svømme eller dykke, og glede deg over naturen: øyene er dekket med vakker tropisk regnskog.

Bocas del Toro har fått kallenavnet "Panamas skattkammer", og du skjønner hvorfor allerede etter første dykk: Havet er fullt av fargerik fisk, korallrev og havskilpadder. Det er et fabelaktig område for snorkling. Utforsk Bocas del Drago, korallrev-hagene på Isla Cristobal og Cayos Zapatilla. Hospital Point er et populært sted for nattdykking, da sjansen for å støte på delfiner, havskilpadder, ørneskater og ammehai er størst.

Tropiske bungalower ved Det karibiske hav
Tropiske bungalower ved Det karibiske hav

Panama by

Kokospalmer på Isla Bastimentos

Avkobling på en tropisk strand

På Isla Bastimentos finnes to vakre strender: Red Frog Beach og Playa Larga. Red Frog Beach er oppkalt etter de røde froskene som bare finnes i skogen rundt denne stranden. Men pass opp - de er på størrelse med et knappenålshode, og giftige! Isla Bastimentos er også berømt som stranden der svømming ikke er tillatt. Fra april til august kommer havskilpadder hit for å legge egg. Et ganske unikt syn.

Øyene i Bocas del Toro

God mat i og omkring den tropiske hovedstaden

Alle øyene har en felles hovedstad: Bocas del Toro på Isla Colón. Innbyggerne i Bocas del Toro har åpenbart sans for god mat. Byen har en rekke spisesteder, inkludert mat fra Amerika (Nine Degrees), Asia (Lemongrass), Middelhavet (Casbah) og India (OM). Like utenfor byen finner vi Guari Guari, som tilbereder nydelige måltider basert på lokale produkter og ingredienser.

Tropiske hytter på Isla Colón
Giftig pilgiftfrosk på øya Escudo

På utkikk etter dyr i regnskogen

Alle øyene i øygruppen Bocas del Toro kan by på vakre strender og frodig tropisk regnskog. I skogene finnes apekatter, eksotiske fugler, dovendyr og fargerike frosker. Den mest populære attraksjonen på Boca del Drago er the Grotto, en hule der det finnes tre ulike flaggermusarter. Øyene er også bebodd av mange indianere, for eksempel den gjestfrie Ngobe-Bugle-stammen på Isla Bastimentos.