KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Bohemaktige Barrio Bellavista

Santiagos mest sjarmerende strøk, Bellavista, ligger mellom Mapocho-elven og Cerro San Cristóbal. Det bohemaktige preget til denne "barrioen" gjenspeiles i de mange kunstgalleriene, fargerike husene og avslappede bistroene. Om natten våkner strøket til live, med restauranter, klubber og barer.

Gatene i Bellavista er en blanding av gammel arkitektur, kule barer og grønne trær. Legg til den berømte åsen Cerro San Cristóbal, og det blir lett å forstå hvorfor dette har vært et populært strøk i årtier.

Barrio Bellavista
Barrio Bellavista

Santiago de Chile

Lapis lazuli

Barer og suvenirer

Om dagen er dette et godt sted for å jakte på den perfekte "lapis lazuli", den dypblå edelsteinen som er en så populær suvenir å ta med hjem fra Chile. Butikkene rundt Patio Bellavista selger klær, smykker og suvenirer, og dette er et fint sted om man vil kjøpe noe lapis lazuli. Etter handleturen kan du finne deg en stol under de store røde parasollene på kafeene på plassen, se på folk og nyte et glass ferskpresset juice eller en kopp kaffe. Pío Nono er også et populært strøk om man vil gå ut om kvelden. Det sies at dette strøket har den største tettheten av barer i hele Chile.

DJ-er, jazz og pizza

Å velge mellom de mange kafeene i Bellavista kan være en utfordring, men det finnes noen favorittsteder du bør stikke innom. En av de mest berømte klubbene er Bar Constitución i Calle Constitución. Her er det live-band hver kveld, og i helgene lokker populære DJ-er folk ut på dansegulvet. Backstage er stedet for levende jazz og Santiagos største pizzaer. Disse pizzaene er store som vognhjul, 60 cm i diameter, og er perfekte for deling. Salsafans vil like Dos Gardenias, oppkalt etter en Buena Vista Social Club-sang. Her arrangeres salsakvelder flere ganger i uken.

“Backstage er det perfekte stedet for levende jazz og Santiagos største pizzaer”

Inngangen til La Chascona

Pablo Nerudas hus

Det kulturelle høydepunktet i Bellavista er La Chascona. Dette huset var boligen til den chilenske poeten og nobelprisvinneren Pablo Neruda (1904-1973). Det rommer nå et museum fullt av kuriosa som poeten samlet i løpet av livet. La Chascona betyr "kvinne med bustete hår", og refererer til hårpryden til Nerudas tredje kone. Paret møttes i Parque Forestal i nærheten, og hadde et forhold i dette huset i mange år før de giftet seg. Omvisninger i huset foregår på engelsk, spansk og fransk. Det anbefales å bestille på forhånd.