KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Bonaire, en favorittdestinasjon for dykking

Med sitt asurblå hav, krystallklare vann og fargerike undervannsverden er Bonaire en av de mest populære dykkedestinasjonene i verden. Og med god grunn, for hele kysten er et beskyttet naturreservat med uberørte strender, spektakulære korallrev og frodig liv i havet.

Takket være det varme karibiske klimaet er farvannet rundt Bonaire klart og rolig året rundt. Med en sikt på mellom 30 og 55 meter er det perfekt for undervannsfotografering. Når du dykker ned under overflaten befinner du deg i en magisk verden full av fisker i utrolige farger. Med litt hell ser du kanskje også en havskilpadde. De beste dykkestedene ligger utenfor vest- og sørvestkysten av Bonaire.

Bonaires fantastiske undervannsverden
Bonaires fantastiske undervannsverden

Bonaire

1 000 trinn-stranden

Tusen-trinn-stranden

Løftet om en vakker, øde strand og et hav fullt av koraller gjør det verdt anstrengelsen å gå ned alle trinnene til Tusen-trinn-stranden. Men du kan ta det rolig, det er i virkeligheten bare 72 trinn. Stranden er et perfekt utgangspunkt for dykkere på alle nivåer. Gjennomsnittsdybden er 20 meter, og korallrevet begynner like utenfor kysten. Så snart du er under vann, ser du sjødyr av mange slag, blant annet delfiner, brugder, karettskilpadder og skater.

+ Les mer

Se på kartet

1000 Steps Beach

Et spesielt sted for dykking

Lokalbefolkningen liker å dykke på Something Special, ikke så mye på grunn av korallrevet, men først og fremst fordi havet der vrimler av liv. Djevelrokker glir over sandbunnen, og enkelte steder stikker congridaer, en type havål, hodene opp av sanden – et fantastisk syn. Disse unike fiskene heter "Garden eel" på engelsk. De graver kroppen ned i sanden, og stikker hodet opp som om de var planter i en hage. Something Special er velegnet for nybegynnere, og er lett å komme til fra marinaen. Der går også an å foreta nattdykk der.

+ Les mer

En djevelrokke

Se på kartet

Something Special
En havskilpadde

Ha kameraet klart

Karpata, nordøst på Bonaire, er et av de mest populære dykkestedene på øya. Det er oppkalt etter en herregård langs kysten, og dykkerne går ut i vannet fra bryggen herregårdsbryggen. Vannet her er rolig og klart, og perfekt for nybegynnere. Enkelte steder går kanten av revet loddrett nedover, og det ligger gamle skipsankere på bunnen. Fordi vannet er så klart kan man ta fabelaktige bilder her, av havhester, havengler, hornkoraller og mye mer.

+ Les mer

Se på kartet

Karpata