KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Bonaire – et surfeparadis

Bonaire er en av de mest populære vannsportdestinasjonene i verden, takket være det asurblå havet, passatvindene fra øst og det behagelige karibiske klimaet. Det overrasker ingen at øya har fostret så mange surfemestere. For vannsportsentusiaster er havet rundt Bonaire en utmerket lekeplass. Det stort sett grunne vannet er behagelig varmt, og inviterer surfere til å bruke hele dagen på å perfeksjonere ferdighetene sine.

Enten du foretrekker vindsurfing, kitesurfing eller helst vil se på fra stranden, er de vakre vikene i Bonaire perfekte steder å oppholde seg. Vikene mot sør og vest har jevn vind, lange sandstrender og rolig vann. De som har vanskeligheter med å holde seg oppreist på brettet, kan få hjelp fra ulike surfeskoler. Ikke glem å kjøpe en "Nature Tag". Det er obligatorisk for alle som driver vannsport i Bonaire.

Bonaire er en populær vannsportsdestinasjon
Bonaire er en populær vannsportsdestinasjon

Bonaire

Lær vindsurfing i Lac Baai

Lac Baai er flere ganger utpekt som det beste surfestedet i verden. Nesten hver eneste dag ser du profesjonelle surfere som trener til mesterskap. Disse profesjonelle surferne gir også ofte timer, slik at også andre kan lære kunsten å surfe. Med litt flaks kan det hende du lærer å mestre Gecko Flaka, en "surf move" som oppsto på Bonaire.
Den vakre bukten er også perfekt for nybegynnere. Det er ingen grunn til å være redd for å havne i vannet, ettersom lagunen er grunn og vannet behagelig varmt. Lenger ned langs kysten er det sterkere vind og dypere vann – en utfordring selv for den mest erfarne surfer. Kanskje like greit å bare se på? Den fine hvite sanden på Sorobon Beach er perfekt for late dager i den karibiske solen. Og med alle strandkafeene i nærheten, er en fruktig cocktail aldri langs unna.

“Med litt flaks lærer du kanskje å mestre "Gecko Flaka", en surf move som oppsto på Bonaire”

Det turkise havet ved Lac Baai

Kites i luften

Kitesurfing er en populær vannsport i Bonaire. Selv om det ikke er tillatt over alt på øya, finnes det mengder av fine steder der entusiaster kan slå ut vingene. På Atlantis Beach, for eksempel, på sørvestkysten av Bonaire, ser du mengder av digre kites mot himmelen – et virkelig spektakulært syn. Erfarne surfere som drar lenger ut kan til og med komme over stimer av delfiner. Delfiner flest er ikke redd for mennesker, og liker å vise sine egne akrobatiske evner for disse gale skapningene med kitene sine.

“Ikke bli overrasket om du ser en gruppe hoppende delfiner – de elsker å vise frem de akrobatiske ferdighetene sine!”