Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Bondi Beach, den mest berømte stranden i Sydney

Sydney er verdensberømt for strendene sine: kilometervis med gyllen sand langs den asurblå Stillehavskysten, med en praktfull metropol i bakgrunnen. Kystlinjen er bestrødd med over 100 strender, fra intime viker til digre sandstrender i nærheten av havnen, fulle av folk. Australias desidert mest berømte strand er Bondi Beach, et obligatorisk stopp for alle som besøker Sydney.

Ordet "bondi" på det lokale aboriginspråket betyr lyden av bølger som slår mot land – en passende beskrivelse av denne ikoniske stranden. Mens surfere fra alle kanter av verden gir seg i kast med de enorme bølgene, ligger soltilbedere strekk ut i den fine, gylne sanden. Langsmed Bondi Beach går den livlige Campbell Parade, en skyggefull aveny med boutiquer, iskrembarer og vanlige barer på begge sider. Se etter gamle aboriginske helleristninger, spaser gjennom den staselige Bondi Pavilion eller se medlemmene av den berømte Bondi Surf Bathers' Life Saving Club finpusse redningsferdighetene sine.

Bondi Beach er et australsk ikon
Bondi Beach er et australsk ikon

Sydney

Kunst og kultur på stranden

Bondi Beach ligger om lag ti kilometer øst for sentrum av Sydney. Denne brede sandstranden er et ikon for australsk strandkultur, og har tiltrukket seg surfere og solbadere i mer enn hundre år. Den er et populært reisemål året rundt, og noen av Sydneys største kulturelle og musikalske evenementer finner sted her. I august sparkes sanden opp av tusenvis av løpere som deltar i City2Surf fun run, og to uker i oktober og november viser kunstnere fra hele verden frem sine vakreste verk under arrangementet Sculpture by the Sea.

Men Bondi Beach har mer å by på enn solskinn og klart havvann. I Ben Buckler-reservatet nord for stranden kan du beundre urbefolkningens kunst. På disse klippene finnes fascinerende helleristninger av fisk, haier og bumeranger. På veien dit passerer du forbi Bondi Pavilion. Dette elegante landemerket ble bygget på 1920-tallet som omkledningsrom for de mange svømmerne. I dag rommer bygningen et teater, gallerier og ulike forretninger.

“Fascinerende helleristninger av fisk, haier og bumeranger i klippene nord for stranden”

Unge helter

Sikkerheten til svømmerne på Bondi Beach blir godt ivaretatt. Bondi Surf Bathers’ Life Saving Club er den eldste livredningsorganisasjonen i verden, og et australsk kulturikon. Klubben ble grunnlagt i 1907, da en gruppe venner ønsket å bedre sikkerheten til alle svømmerne. I dag er klubben Australias største frivillige organisasjon, og den har til og med en egen avdeling for unge helter! Helt fra femårsalderen lærer modige jenter og gutter å surfe og å redde svømmere. Om sommeren øver disse "nippers" på livredningsferdighetene sine hver søndag formiddag.
Den eldste livredningsorganisasjonen i verden

Foto

  • Den eldste livredningsorganisasjonen i verden: Mark Faviell, Flickr