Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Begge Tate-galleriene er modernisert

Ved bredden av Themsen ligger to av de viktigste museene i London: Tate Britain og Tate Modern. Den klassiske Tate Britain-bygningen, som har gjennomgått en fullstendig forvandling i 2013, viser en imponerende samling av britisk kunst fra 1500 til i dag. Tate Modern, som holder til i et gammelt elektrisitetsverk, har industrielle omgivelser der rom og lys utfyller utstillingene av internasjonal moderne kunst og samtidskunst.

The Tate Gallery omfatter et nettverk av fire museer i England: Tate Britain, Tate Modern, Tate Liverpool og Tate St. Ives. Galleriet er oppkalt etter Henry Tate, en kunstsamler som bygde opp en formue på sukkerplantasjer. I 1897 donerte han deler av formuen sin til den britiske regjeringen for å finansiere et nasjonalt kunstmuseum. Tate Britain og Tate Modern er forbundet ved hjelp av rask båttransport over Themsen. Interiøret og eksteriøret på Tate Modern er designet av den berømte kunstneren Damien Hirst.

Det industrielle Tate Modern
Det industrielle Tate Modern

London

En vandring gjennom historien

Tate-museene viser eldre og samtidig britisk kunst i kronologisk rekkefølge, så du kan bokstavelig talt vandre gjennom historien. Samlingen inkluderer mesterverker av Gainsborough, Hogarth, Millais og Whistler. Moderne kunstnere og samtidskunstnere inkluderer berømte navn som Francis Bacon, Lucian Freud og Damien Hirst. Tate Britain har også verdens største samling arbeider av William Turner.
Hvert år deler Tate Gallery ut Turner-prisen til en britisk kunstner. Denne prestisjefylte og høyprofilerte kunstutmerkelsen har blitt tildelt kunstnere som Damien Hirst, for hans gjennomskårne ku og kalv i formaldehyd, samt til Chris Ofili, som laget tredimensjonale malerier av elefantmøkk.

Renoveringen av den eldste delen av Tate Britain ble designet av det ledende arkitektfirmaet Caruso St John. Dette prosjektet etterfulgte åpningen av ti nye gallerier i mai 2013, som nå gjør det mulig å se kunstverkene i kronologisk rekkefølge. Byggeprosjektet til 45 millioner pund omfatter nok et nytt galleri som vil huse utstillinger av imponerende brevsamlinger skrevet av britiske kunstnere. Flere moderne kunstnere har blitt invitert til å bidra til den nye bygningen. Richard Wright har laget håndblåst glass for Millbank-vestibylen, og Alan Johnston har laget takmaleriene i Djanogly Café.

Tate Britain

Det største utstillingsområdet i verden

Tate Modern er et av verdens mest besøkte museer. Den tidligere turbinhallen i Tate er 160 meter lang, 23 meter bred og 40 meter høy. Rundt hallen er 85 rom fordelt på sju etasjer. Det berømte sveitsiske arkitektfirmaet Herzog & de Meuron redesignet kraftverket på en måte som tok vare på den industrielle fortiden. Det mest iøynefallende tilbygget er en toetasjes glassboks som strekker seg langs hele bygningens lengde. Museet viser kunst av mestere som Cézanne, Bonnard, Matisse, Picasso, Rothko, Dalí, Pollock, Warhol og Bourgeois. Fra restauranten i sjuende etasje har man en praktfull utsikt over Themsen, byen og St. Paul-katedralen.
Turbinhallen i Tate Modern