KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Frokost ved Gunung Batur

Hva er vel bedre enn å spise frokost på kanten av en vulkan mens man beundrer en fantastisk soloppgang? Ved majestetiske Gunung Batur kan man oppleve nettopp dette. Turen opp til toppen tar to timer og er ikke spesielt krevende, og når du kommer opp, har du en spektakulær utsikt til Gunung Agung, Balis hellige moderfjell. Panoramaet er på sitt aller vakreste ved soloppgang, så sørg for å komme deg tidlig av gårde.

Batur byr på imponerende vulkanske topper rundt en dypblå kraterinnsjø. Dette naturfenomenet ble skapt under et utbrudd for om lag 30 000 år siden. Omkretsen til det ytre krateret er 13,5 ganger 10 kilometer, og i midten ligger den 1 717 meter høye vulkanen Gunung Batur, som fortsatt er aktiv. Vulkanen har hatt over tjue utbrudd siden 1824, og det ryker fortsatt fra krateret etter det siste utbruddet i 2000. Til tross for denne aktiviteten er det vanligvis trygt å klatre opp fjellet. De lokale omviserne er alltid oppdatert om den seneste utviklingen.

Utsikt over Batur-vulkanen
Utsikt over Batur-vulkanen

Denpasar-Bali

I kano på innsjøen

En vei slynger seg gjennom svarte lavafelt fra kanten av krateret til Toya Bungkah. Landsbyen ved Batur-sjøen er kjent for sine varme kilder. Turene opp til toppen av Gunung Batur starter her tidlig om morgenen. Etter en lang fottur er det fint å slappe av ved de varme kildene, men du kommer sannsynligvis ikke til å være alene. Hvis du vil oppleve virkelig fred og ro, kan du leie en kano og padle ut på innsjøen. Sett fra vannet er omgivelsene ved Batur-sjøen og det storslagne krateret overveldende.

+ Les mer

Utsikt over Batur

Se beliggenheten på kartet

Hotel Segara, Kedisan

En magisk frokost

For å få med deg den praktfulle utsikten ved solnedgang må du stå opp tidlig. De lokale omviserne legger ut mot toppen kl. 4.00 om morgenen! Etter en fottur på om lag to timer, når du kanten av vulkanen. Trettheten forsvinner bokstavelig talt som dugg for solen når de første strålene skinner over det tåkete landskapet og det magiske panoramaet vokser frem fra mørket.

Det har noe mystisk over seg. Silhuettene av krateret omkring sammen med de tåkelagte innsjøene er til å miste pusten av. Frokost på dette stedet er en unik opplevelse. Du kan til og med koke egg i den varme dampen fra krateret.

“Vulkanen er aktiv, men sovende, og de lokale myndighetene holder nøye øye med den.”

Soloppgang over Gunung Agung

Hellige fjell

Fjellene er hellige på Bali, de blir betraktet som gudenes bopel. Da Gunung Batur hadde utbrudd i 1917, ble landsbyen Batur nesten fullstendig ødelagt, men utrolig nok stoppet lavastrømmen like foran landsbytempelet. Det ble tatt som et godt tegn, og landsbyen ble bygget opp igjen. Vulkanen hadde et nytt utbrudd i 1926. Denne gangen var det imidlertid bare alteret som ble spart. Dusinvis av mennesker døde. Nok en gang ble landsbyen bygget opp igjen, og alteret ble plassert i det nye tempelet Pura Ulun Danau Batur.

Pura Ulun Danau Batur-tempelet