Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Broer over Seinen

Seinen renner gjennom hjertet av Paris. En spasertur langs elven fører deg forbi typiske parisiske bokboder, travle kunstnere og romantiske parker, og breddene har vært bakgrunn i tallrike filmer. Men det er bare fra de mange broene at du virkelig får oppleve denne elegante elven, byens livsnerve.

Seinen deler byen inn i to deler. Mange mennesker foretrekker den ene siden fremfor den andre: Rive gauche (venstre bredd) blir betraktet som mer historisk og romantisk, mens Rive droite (høyre bredd) er hippere og hottere. Det som knytter dem sammen, er broene i Paris. Det er hele 37 av dem, hver med sin egen karakter, og hver med en unik og spektakulær utsikt over kjærlighetsbyen.

Seinen renner gjennom hjertet av Paris
Seinen renner gjennom hjertet av Paris

Paris

Pont Neuf

På tross av navnet, er Pont Neuf ("Nybroen") den eldste broen i Paris. Kong Henry III la ned grunnsteinen i 1578, og de elegante buene har knyttet Île de la Cité til begge breddene av Seinen helt siden 1607. Pont Neuf var den første broen i Paris som var laget av stein, og det var den første som ikke var bebygd med hus. Dermed hadde den åpen utsikt over Seinen, og ble av den grunn raskt verdsatt. De brede fortauene som skilte fotgjengerne fra hestene og vognene, bidro også til broens popularitet.

Pont Neuf knytter Île de la Cité til begge breddene

Pont des Arts

Pont des Arts er innrammet av den vakre Île de la Cité og de skinnende lysene fra Eiffeltårnet, og er det beste stedet å betrakte solnedgangen fra. Det er benker langs hele broens lengde, der folk sitter og nyter det storslagne synet av Seinen, mens livet i Paris ruller forbi.

Pont des Arts er også kjent som kjærlighetsbroen. Det sies at om to kjærester kysser hverandre her, vil de holde sammen for alltid. Broen ble fullført i 1804, og den innovative designen var en idé av Napoleon Bonaparte. Han ville ha en metallbro over elven for å knytte Institut de France til Palais des Arts (som Louvre ble kalt på den tiden), og som broen også fikk navnet sitt fra. Ikke overraskende har broen vært en inspirasjonskilde for tallrike kunstnere.

Pont des Arts er den mest romantiske broen i Paris
Den spektakulære Pont Alexandre III

Pont Alexandre III

Gamle lanterner, nymfer og gylne bevingede hester – mange mener at Pont Alexandre III er den vakreste broen i Paris. Broen ble åpnet til Verdensutstillingen i 1900. Den er oppkalt etter den russiske keiseren Alexander III som et symbol på det fornyede vennskapet mellom Franrike og Russland. Broen er laget i samme stil som Grand Palais på høyre side av broen. Når lysene slås på om kvelden, får broen et eventyraktig preg.