KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Bukit Badung: en variert og mangfoldig halvøy

Slapp av, utforsk naturomgivelsene eller lek i vannet: Sørenden av Bali – halvøya Bukit Badung – har et bredt tilbud av fritidsaktiviteter. Fra den hippe surfedestinasjonen Kuta til den mytiske stranden Padang Padang og det luksuriøse feriestedet Nusa Dua.

Nusa Dua ble bygget i 1973 som et luksuriøst strandhotell for å tiltrekke seg utenlandske turister og lette litt på presset på populære feriemål som Kuta og Denpasar. Nusa Dua Golf and Country Club er en av de tre beste golfbanene på Bali, og har en beleilig beliggenhet i nærheten av Denpasar. Du kan avslutte dagen med stil i Alam Alang Bali Spa, berømt for sin enestående service og sine mange fasiliteter.

Utsikt fra Uluwatu-tempelet
Utsikt fra Uluwatu-tempelet

Denpasar-Bali

Padang Pandang-stranden i klippelandskap

Et beskjedent paradis

En annen destinasjon man bør få med seg, er Padang Padang-stranden. Selv om den er ganske liten, er denne vakre stranden helt uforglemmelig. Mange mennesker ankommer Bali og setter straks kursen for dette lille paradiset på jord. Fotturen til stranden begynner med en nedstigning langs en lang trapp klemt mellom to digre klippevegger. Belønningen er en fantastisk utsikt over det grønnblå havet, en hule og enorme klipper langs kysten. Mange mener at denne stranden sør på Bali er den vakreste stranden i verden. Kanskje er det den behagelige vanntemperaturen som gjør det, eller beskyttelsen man får fra klippene, den fengslende utsikten eller de perfekte surfebølgene. Uansett ble Padang Padang-stranden valgt som bakgrunn for Julia Roberts-filmen "Spis Elsk Lev".
Surfere ved Kuta-stranden

Erfarne surfere setter kursen mot Kuta

Kuta er et sant paradis når det gjelder surfing. Den sørlige delen strekker seg tvers over Bukit Badung-halvøya, og med sin hvite sandbunn og perfekte, høye bølger er dette kanskje det beste stedet på Bali for virkelig erfarne surfere. Mange hoteller har dukket opp for å ta seg av denne gjengen. Kuta var tidligere en fiskerlandsby, men var en av de første byene på Bali som utviklet en turistsektor, og den er fortsatt en viktig turistdestinasjon i Indonesia.

Dra til Kuta for seriøs surfing