Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Fyrtårnet California

Fyrtårnet California er et 30 meter høyt fyrtårn på den nordvestre tuppen av Aruba. Nå som moderne teknologi har gjort fyrtårnets opprinnelige funksjon overflødig, fungerer det primært som et fyrtårn for turister, som liker å komme til denne delen av Aruba for å nyte den spektakulære utsikten over øya. Og som bonus er det alltid en forfriskende, avkjølende havbris her.

Fyrtårnet er oppkalt etter California, et britisk dampskip som gikk ned rett utenfor kysten her i 1891. Dette skjedde før fyrtårnet var bygget. Det ble oppført for å hindre slike ulykker i fremtiden. Plasseringen er perfekt: Fyrtårnet står på et ti meter høyt platå ved kysten, med panoramautsikt til sandstrendene og den forrevne kystlinjen. I tillegg til skjønnheten i det kuperte terrenget, kan man også se det bølgende grønne landskapet på golfklubben Tierra del Sol like ved siden av.

Født av en tragedie

En forferdelig tragedie fant sted den 23. september 1891 like utenfor kysten av Aruba. Denne skjebnesvangre natten var dampskipet S.S. California ute av stand til å seile trygt rundt øya. Uten lyset fra et fyrtårn hadde ikke skipet en sjanse, og sank på tragisk vis i det karibiske farvannet.

Først to tiår senere begynte byggingen av fyret. For å minnes den tragiske hendelsen, ble tårnet oppkalt etter skipet. Slik endte den karibiske øya Aruba opp med et fyrtårn oppkalt etter en engelsk båt som igjen var oppkalt etter en stat i USA. For øvrig er navnet på stedet der fyrtårnet står – Hudishibana-platået – av indiansk opprinnelse. Det er stor utenlandsk innflytelse på Aruba, og det er derfor passende at fyrtårnet tiltrekker seg besøkende fra hele verden.

Hudishibana-platået

“Nyt den vakre solnedgangen med stil i restauranten”

Hummer med risotto eller kokosnøtt?

Ved siden av fyrtårnet står en bygning som opprinnelig var fyrvokterens hus. Nå som fyret ikke lenger er i bruk, er huset utvidet og omgjort til en italiensk restaurant, som er ekstremt populær. Her kan du beundre den vakre solnedgangen med stil mens du nyter hummer med risotto og et godt glass Prosecco på restauranten La Trattoria el Faro Blanco Restaurant. Eventuelt kan du kjøpe litt snacks i bodene, for eksempel en kokosnøtt – først drukket med et sugerør, deretter spist med en skje. En deilig og forfriskende, tropisk lekkerbisken.

Foto

  • Hudishibana-platået: Sonja Stark, Flickr