Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Calis ark

Vil du slippe unna maset og kjaset i storbyen Cali? Da er Zoológico de Cali stedet å dra til. Denne dyrehagen er den beste i Colombia og kanskje til og med en av de beste i hele Sør-Amerika, ikke bare på grunn av den imponerende samlingen av fugler, reptiler, pattedyr, sommerfugler og fisk, men også fordi de legger så stor vekt på dyrevelferd.

Beltedyr, tigre, flamingoer, kobraer og selvfølgelig kondorer, Colombias nasjonalfugl: om lag 180 ulike dyrearter kan beundres innenfor veggene til Cali zoo. Dyrene lever i et 10 hektar stort terreng med frodige grønne hager, innsjøer og krattskoger. Ulike gangstier fører til dyreinnhegningene. Og selv om det er flere kafeer og restauranter i dyrehagen, er det enda morsommere å ta med en piknikkurv. Legg ut teppet ved bredden av Calielven - se etter egne enger omgitt av blomster er utpekt for formålet.

Sovende løver i Zoológico de Cali
Sovende løver i Zoológico de Cali

Cali

Dyrene først

Da Zoológico de Cali åpnet portene for første gang i 1971, var dyresamlingen ynkelig, ikke annet enn noen duer, ender og lamaer. De ble holdt i skitne bur og fikk bare enkelt stell og minimalt med mat. Dette ble drastisk endret av stiftelsen Zoológica de Cali i samarbeid med lokalregjeringen. De gamle burene ble erstattet av helt nye leveområder der de ulike dyreartenes naturlige miljø ble brukt som modell. Fôret ble gitt spesiell oppmerksomhet, for å sørge for at det var fullstendig i tråd med de spesifikke behovene deres. Da dyrehagen ble gjenåpnet ti år senere, sto dyrevelferd øverst på prioriteringslisten. Og i 2011 kunne dyrehagen stolt feire førtiårsdag med en imponerende samling av sunne og friske dyr.

+ Les mer

Dyr i naturlige omgivelser

Se på kartet

Hjørnet av Carrera 2A Oeste og Calle 14 Oeste, Cali
Ekornape i Cali Zoo

Fra bjørn til arapapegøye

Det er enkelt å finne frem i Cali Zoo: Det er fem seksjoner for fem ulke dyrearter. Pattedyr-seksjonen inkluderer løver, bjørner og aper. Kameleoner og krokodiller finnes i reptilhuset. I fugleområdet finner du skrikende arapapegøyer og tukaner. En annen fascinerende utstilling er "mariposarioet", der mer enn 800 sommerfuglarter flagrer fritt omkring. Her kan du også se hvordan sommerfugllarver og kokonger forvandles til sommerfugler. Zoológico de Cali har også ni ferskvanns- og ti saltvannsakvarier med ulike fiskeslag og skilpadder.

En vakker oppgave

I tillegg til å være en turistattraksjon, er Zoológico de Cali også et viktig forskningssenter. En av de viktigste oppgavene er å bevare Colombias biologiske mangfold, som er et av de mest varierte i verden. Senteret har utviklet et vellykket reproduksjonsprogram for kondorer, og hittil har det produsert fem unger som allerede er blitt satt ut i naturen. Dyrehagen driver også forskning på dyr i deres naturlige omgivelser, som bidrag til å bevare artene.
Kondoren, Colombias nasjonalfugl

Foto

  • Dyr i naturlige omgivelser: Juan Fernando Cepeda Gorrón, Flickr
  • Kondoren, Colombias nasjonalfugl: Andrew White, Flickr