Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

En sjarmerende helligdom: Alto Vista-kapellet

Høyt oppe i en ås, med utsikt over Aruba, ligger Alto Vista-kapellet, en liten helligdom som ofte opplyses av levende lys som skaper en helt spesiell stemning. Både troende og ikke-troende er velkomne til å oppleve den fredelige atmosfæren eller overvære en av de ukentlige gudstjenestene. Den nåværende bygningen ble oppført i 1952, men stedet har en mye lengre historie: Det var her den første kirken på Aruba en gang sto.

Det lille, gule kapellet befinner seg på den nordøstlige spissen av øya, ikke langt fra byen Noord og Arikok-parken. Det er lite i landskapet omkring som forstyrrer utsikten over øya og havet – bare kaktuser og lave busker stikker opp av sanden. Alto Vista, som ofte kalles "pilegrimskirken", ligger i enden av en lang, kronglet vei. Hvite kors markerer ruten. Veien er uasfaltert, så du kan forvente deg at det støver en del.

Katolske pionerer

Det opprinnelige Alto Vista-kapellet ble bygget i 1750 under ledelse av den venezuelanske misjonæren Domingo Antonio Silvestre, til tross for at det ikke fantes en eneste prest på øya. Han fikk omvendt caquetioene, og betalte for byggingen av egen lomme. Men kapellet beskyttet ikke mot pesten, som feide gjennom landsbyen 26 år etter at det ble bygget. De troende som overlevde, flyttet. I de mange tiårene som fulgte, forfalt kapellet så mye at bare tragiske ruiner sto igjen. Men takket være en besluttsom skolelærer ble kapellet bygget opp igjen 136 år etter at det ble forlatt.

Alto Vista-kapellet med labyrinten
Kapellet ble reddet av frk. Francisca

Besluttsomme Francisca

Under en utflukt med klassen sin på 1940-tallet fant læreren Francisca Henriques Lacle et lite maleri av jomfru Maria omgitt av blomster og stearinlys. Hun så dette som et tegn på at lokalbefolkningen fortsatt hadde sterke følelser for dette stedet. Selv om biskopen av Curaçao opprinnelig avviste anmodningen hennes om å bygge kapellet opp igjen, samlet Francisca inn 5 000 floriner ved å arrangere pikniker, og fikk en stor statue av jomfru Maria laget i Nederland. Da den ankom øya, fikk hun biskopens velsignelse til byggingen. Takket være Francisca står kapellet der den dag i dag.

+ Les mer

Fredslabyrinten

Like ved kapellet ligger en fredslabyrint som moderne pilegrimer bruker til bønn og meditasjon. Det er ingen "riktig" eller "gal" vei igjennom denne beskjedne labyrinten. Hver av de elleve stiene har sin egen unike karakter. Velg en sti på måfå, og få en fredfylt, meditativ opplevelse.