Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Barna tar styringa i London

London er ikke bare en romantisk og interessant by for voksne, det er også mye å se og gjøre for barna der. Før du vet ordet av det står du og familien din plutselig foran Den lekke heksekjel, magikernes pub i Harry Potter-historiene. I London er du omgitt av teddybjørner og dukkehus i det ene øyeblikket, og cruiser nedover Themsen i en amfibiebuss det neste.

I byer med et T-banesystem kan det være veldig fristende å ta T-banen. Ulempen er at du går glipp av halve byen mens du farer gjennom tunnelene. The Original London Sightseeing Tour-bussene er et morsomt alternativ for bytransport. Det er tre ulike ruter, og to av dem er laget spesielt for barn.

London har attraksjoner i massevis
London har attraksjoner i massevis

London

Teddybjørner og biler

Ikke alle familiemedlemmer setter like stor pris på å tråle seg gjennom museer når de er på ferie. Men det massevis av museer i London som er morsomme for barn. I Fitzrovia-strøket, for eksempel, finnes Pollock’s Toy Museum, et leketøysmuseum som opprinnelig ble opprettet av Benjamin Pollock, en entreprenør som på 1800-tallet solgte miniatyrteatre av papir. Teatrene finnes fortsatt, men den sjarmerende bygningen er først og fremst full av gamle leker. Fra kinesiske dukker, teddybjørner og dukkehus til gamle brettspill – du finner at sammen der.
Charles Dickens bodde i det samme strøket, og satt i et typisk engelsk hus med lyseblå inngangsdør og skrev berømte bøker som "Oliver Twist" og "En julefortelling". Huset er nå et museum, og har to spesielle ruter for barn, med oppgaver og spørsmål om den berømte forfatteren. I kjelleren vises en film om Dickens’ liv. Tips: Dra dit på onsdager, da barna også får mulighet til å ta på Dickens’ personlige leker.
Inngangen til Charles Dickens-museet

“Opplev Harry Potter-magien på Plattform 9¾”

Ut!

Hvis barna dine har lest alle Harry Potter-bøkene til J.K. Rowling, har de sikkert lyst til å se hvor filmene ble spilt inn. London Walks organiserer omvisninger med en guide som får deg i magisk humør, og som tar deg med til steder som Gringotts Bank og Plattform 9¾. Ungene kommer aldri til å ha det så moro på en omvisningstur igjen!

Foto

  • Inngangen til Charles Dickens-museet: jelm, Flickr