Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Christoffel Park: Curaçaos ville vest

Langt fra Willemstad og Mambo Beach ligger Christoffel Park, bortgjemt i et uberørt hjørne av Curaçao. Dette forrevne naturreservatet er fullt av sjeldne ville orkideer, gigantiske kaktuser og enorme iguaner, omgitt av elegante koloniale herskapshus og selvsagt det dypblå Karibiske hav. Velkommen til Curaçaos ville vest. Du finner ikke mange turister i dette vakre hjørnet av øya.

Curaçao kan enkelt deles inn i to. Den øvre delen, Banda Ariba, er flat. Her finner du flyplassen, den koloniale byen Willemstad og strandhoteller fulle av turister. Banda Abao, den nedre delen, er et bølgende bondelandskap med forrevne omgivelser. Her ligger Christoffel Park, Curaçaos største naturreservat, med dyr som Curaçao-rådyr, Curaçao-falker, Curaçao-tårnugler og Curaçao-duer – dyr du bare finner på Curaçao, som navnene antyder. Du finner også pelikaner, flamingoer og 250 andre tropiske fuglearter.

Safari i Christoffel Park

Veien mot Westpunt deler nasjonalparken i to: mot øst ligger den delen som heller ned mot kysten, og mot vest ligger den største delen av reservatet, blant annet det 372-meter-høye Mount St Christoffel. Savonet-godset, med sine vakre okerfargede plantasjehus fra 1662, er blitt restaurert til sin opprinnelige tilstand og huser nå et museum om de tre store aloe- og indigo-plantasjene som fantes her. Godset er også inngangsporten til Christoffel Park.
Fra godset snor åtte turveier seg gjennom parken. Den mest krevende av dem fører til toppen av Mount St Christoffel. På grunn av heten og mangelen på skygge bør man legge denne to timer lange fotturen til tidlig om morgenen. Man kan også leie terrengsykler på godset, eller utforske parken i (leid) bil langs en av de fire oppmerkede rutene. Carmabi, organisasjonen som administrerer nasjonalparken, arrangerer en daglig jeepsafari ledet av en erfaren parkvokter.

“På grunn av heten kan man bare klatre opp på Mount St Christoffel om morgenen”

Savonet-godset i Christoffel park

Små bukter med strender og havskilpadder

Fra offroad-safari blant forrevne klipper til et femstjerners svømmebasseng, – denne delen av øya har mye å by på. Christoffel Park grenser til Shete Boka nasjonalpark. Selv om den er kalt Syv viker, har denne parken faktisk 10 viker. Sammen utgjør de et forrevent månelandskap med voldsomme, buldrende dønninger. De små vikene er hekkeplass for tre ulike havskilpaddearter.
Det eneste hotellet på denne siden av øya er det superluksuriøse Kurá Hulanda Lodge & Beach Club. Hotellet selger også dagspass, slik at gjester utenfra kan tilbringe en ettermiddag med cocktails ved bassengkanten, eller de kan slappe av på stranden. Jaanchies restaurant er et obligatorisk sted for iguansuppe, et lokalt afrodisiakum. Og hvis det ikke er din greie? Da kan du prøve en av de utmerkede rettene av fersk fisk.
Shete Boka nasjonalpark

Foto

  • Savonet-godset i Christoffel park: Landhuis Savonet
  • Shete Boka nasjonalpark: cliff hellis, Flick