Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Kolonialistisk prakt i San Telmo

Det livlige strøket San Telmo ligger bare seks kvartaler unna Plaza de Mayo. Med sin falmede glans, smale brosteinsgater, et fantastisk gatemarked og plasser der folk danser tango, er San Telmo en av de mest populære attraksjonene i Buenos Aires.

De noe forfalne bygningene i San Telmo er en del av sjarmen i dette strøket. Gatene tiltrekker seg unge kunstnere og intellektuelle, som har flokket seg til San Telmo en masse. I strøket finnes også små familiedrevne bakerier, koselige antikvitetsforretninger og hippe barer, som bidrar til å gjøre San Telmo til et av de mest populære strøkene i Buenos Aires.

San Pedro Gonzalez Telmo-kirken
San Pedro Gonzalez Telmo-kirken

Buenos Aires

Gammel og ny arkitektur i San Telmo

Kolonial prakt

San Telmo vokste frem på 1600-tallet som et arbeiderklassestrøk. På den tiden var Calle Defensa ikke mer enn en sti som førte ned til havnen. Strøket var for det meste hjem for havnearbeidere, fiskere og slaver. På 1800-tallet ble infrastrukturen i strøket oppgradert, og gatene fikk gassbelysning. Disse forbedringene tiltrakk seg umiddelbart rikere innbyggere, som tok til å bygge vakre hus her. De koloniale bygningene med høye dører og vinduer er fortsatt karakteristiske for San Telmo.

Fra apotek til tangoteater

Et strøk med en så rik historie har selvsagt mange attraksjoner å by på. Besøk det storslagne Farmacia de la Estrella i Calle Defensa - et gammelt apotek fra 1834. De originale treskapene og det vakkert dekorerte taket tar deg tilbake i tid. Apoteket er også inngangen til Museo de la Ciudad i annen etasje. Dette museet er fullstendig viet Buenos Aires' historie.For mer nostalgi kan du fortsette til Bar El Federal, på hjørnet av Carlos Calvo og Perú. Denne praktfulle kafeen er dekorert med reklameplakater og fotografier fra 1800-tallet, og er et fint sted for en drink. Tangofans kommer til å elske El Viejo Almacén, et lite 1700-tallshus fra kolonitiden som rommer det eldste tangoteatret i byen. Det ble grunnlagt i 1969 av den kjente argentinske tangosangeren Edmundo Rivero, og teatret arrangerer fortsatt spektakulære tangoforestillinger.

Farmacia de la Estrella
Typisk gatescene fra San Telmo
Feria de San Telmo

Livlig gatemarked

Hver søndag finner Feria de San Telmo sted, et enormt antikvitets- og loppemarked som starter på Plaza Dorrego og strekker seg inn i de tilstøtende gatene. Det kan være vanskelig å vite hvor man skal begynne, men vi anbefaler å starte på Plaza de Mayo, og vandre ned langs Calle Defensa. Den lange gaten er fullpakket med antikvitetsboder og gateartister, og tangodanserne gir det hele en unik sjarme. Etterpå kan du gå gjennom markedet rundt Plaza Dorrego (hver søndag fra kl. 10.00 til kl. 17.00).

+ Les mer

Se på kartet

Plaza Dorrego, Buenos Aires

Foto

  • Farmacia de la Estrella: Gobierno de la Ciudad de Buenos Aires, Flickr
  • Typisk gatescene fra San Telmo: sunsinger, Shutterstock
  • Feria de San Telmo: holgs, iStockphoto