Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Havnen rundt med Spido

Spidos vakre turbåter har blitt et fast innslag på elven Maas i Rotterdam. Vann spiller en viktig rolle i denne unike havnebyens historie, og hvert år tar tusenvis av besøkende en rundtur med båt i Rotterdam havn. Gå ombord i en Spido-båt ved en av bryggene ved siden av Erasmus-broen og utforsk Rotterdam fra vannet.

Spido startet i 1919 som en beskjeden fergetjeneste. I dag har selskapet en flåte på fem moderne kanalbåter som seiler rundt i havneområdet i Rotterdam og andre steder. Fra Willemsplein under Erasmus-broen legger båter ut på turer gjennom den internasjonale havnen i byen. Disse turene tar enten 75 minutter eller 2,5 timer. Du kan også bestille en av de hyppige tematurene: en avslappet søndagsbrunsj, levende jazzmusikk, ettermiddagsmat, middag eller en filmvisning mens du cruiser gjennom havnen i Rotterdam.

Spidotur på Maas
Spidotur på Maas
Willemsplein, stedet der Spido har avgang fra

En klassisk ekskursjon: havnecruise

Spidos mest populære tur er et 75-minutters cruise gjennom Europas største havn. Cruiset seiler langs Nieuwe Maas via de historiske havnene Veer og Leuve på samme side som bysentrum, og deretter til havnene Rijn, Maas og Waal på den andre siden. I tillegg til digre havgående fartøyer og travle havneterminaler inkluderer turen også berømte Rotterdam-ikoner som broene over Maas, Kop van Zuid og Euromasten. Den lengste turen tar 2,5 timer, og går også langs Pernis og oljehavnene til Botlek.

+ Les mer

Se på kartet

Spido, Willemsplein 85, 3016 DR Rotterdam

Lenger unna: den andre Maasvlakte

Den nederlandske kyststripen er blitt ganske annerledes etter at den andre Maasvlakte åpnet i 2013. Tallene imponerer: det krevde sju millioner tonn med stein og 20 000 betongblokker å bygge dette flere kilometer lange havdiket. Rundt 240 millioner kubikkmeter sand ble blåst inn – nok til å fylle Rotterdams De Kuip-stadion til randen 160 ganger. Fra Erasmus-broen seiler Spido via Nieuwe Waterweg til denne nyeste delen av Nederland. Underveis kan du gå i land og besøke det interaktive informasjonssenteret FutureLand.

+ Les mer

Den andre Maasvlakte

Se på kartet

Second Maasvlakte, Rotterdam

Seil rundt Rotterdams havn med Spido

En sommerdagstur: Willemstad festning

Willemstad er en liten, pittoresk festningsby. Bare turen dit er en glede i seg selv: Med avgang fra Rotterdam sentrum seiler Spido over Nieuwe Maas via Botlek til Oude Maas og deretter over Haringvliet, mens du lener deg tilbake og nyter en overdådig lunsj ombord. Ved ankomst Willemstad går du i land for en tur med omviser gjennom den historiske indre havnen, besøker det monumentale bysentrum og de godt bevarte festningsmurene. Deretter returnerer båten til Rotterdam via Hollands Diep, Dordtsche Kil og Oude Maas.

+ Les mer

Se på kartet

Willemstad, Rotterdam

Foto

  • Willemsplein, stedet der Spido har avgang fra: Rotterdamimagebank.nl
  • Den andre Maasvlakte: Fred Inklaar, Flickr
  • Seil rundt Rotterdams havn med Spido: Patricia Hofmeester, Shutterstock