Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Kulinariske gleder i Lima

Det peruanske kjøkkenet er kjent som en av de mest mangfoldige kulinariske tradisjonene i verden, og hele denne utrolige variasjonen er å finne i Lima. Enten du besøker et livlig gatemarked, en liten cevicheria eller en prisvinnende restaurant gjør det store utvalget av enestående spisesteder Lima til et kulinarisk paradis.

Å spise ute i Lima er en mulighet til å smake på den peruanske kulturen. Inkaer, spanjoler, franskmenn, italienere og japanere ─ mange ulike grupper har slått seg ned i Peru i løpet av de siste århundrene, og introdusert sine egne kulinariske tradisjoner. I tillegg kommer den store overfloden av ferske råvarer fra fjellene, Amazonas og kysten. Berømte kokker har dessuten bidratt til å løfte kvaliteten til nye høyder. For en deilig frokost eller middag er det mye å velge mellom. Fra sushibarer til små spisesteder - Lima har et bredt utvalg av kulinariske mesterverker.

Utsikt fra restauranten La Rosa Nautica
Utsikt fra restauranten La Rosa Nautica

Lima

En kokk i arbeid på Chez Wong

Spis med en levende legende

Javier Wong, den eneste kokken i hans egen restaurant Chez Wong, er praktisk talt en legende i Lima. Det spesielle spisestedet hans befinner seg i garasjen hans, og han tilbereder de nydeligste fiskeretter man kan tenke seg i det åpne kjøkkenet. Det er bare ti bord, og man er nødt til å bestille på forhånd. Festene begynner med en gang du har satt deg. Det er ingen fast meny. Alle måltidene lages med dagens fangst. Men uansett hva han serverer – røkt flyndre, sauterte sjøkreps eller sashimi – er Wongs kreative kulinariske kunst av toppklasse.

+ Les mer

Se på kartet

Chez Wong, Santa Catalina, Lima, Peru

Kokekunst fra Amazonas

Restaurant Amaz er en av de få restaurantene i Lima der du kan smake ordentlig amazonisk mat. Mannen bak det hele heter Pedro Miguel Schiaffino, og er en av de mest berømte kokkene i Peru. Kjøkkenet tryller frem et stort utvalg eksotiske ingredienser som camu camu (en vitaminbombe som minner om sure kirsebær), palmehjertesalat og churos pishpirones. Disse sneglene blir samlet av urbefolkningen i Amazonas, og kokes langsomt i en krydret saus.

+ Les mer

Amaz' kokker lager deilig Amazonas-mat

Se på kartet

Amaz, Avenida La Paz 1079 | Miraflores, Lima, Peru

Sandwicher og fruktjuice på La Lucha

Enorme sandwicher

Hvis du har lyst på en sandwich, skal du besøke en av spisestedene i La Lucha. Denne "sangucheriaen" har spesialisert seg på sandwicher. Rundstykkene er store, ferske og velfylte. Prøv en med kylling, ost og ananas, eller kanskje serranoskinke med tartarsaus. På menyen står også et stort utvalg ferske fruktjuicer, foruten nasjonaldrikken "chicha morada", en søt, purpurfarget maisdrikk.

+ Les mer

Se på kartet

La Lucha, Óvalo Gutiérrez, Miraflores, Peru

Foto

  • Amaz' kokker lager deilig Amazonas-mat: Stephany Duda, Flickr
  • Sandwicher og fruktjuice på La Lucha: kundl, Flickr