KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Kulinariske Trastevere

De pittoreske gatene i Trastevere er flankert av bord og terrasser på begge sider. Bortgjemt inne i virvaret av smale, brosteinsbelagte bakgater finner du en overflod av romantiske restauranter og trivelige kafeer. En spasertur gjennom dette historiske strøket er virkelig en fantastisk kulturell og kulinarisk opplevelse.

Navnet Trastevere betyr "På den andre siden av Tiberen", og antyder dette sjarmerende arbeiderklassestrøkets beliggenhet. Folket i Trastevere betrakter seg som de eneste virkelige romerne. Strøkets hjerte er Santa Maria in Trastevere-kirken, som ligger på den livlige Piazza Santa Maria. Om dagen ser du mødre med barn og lokale innbyggere som møtes for en prat, men om kvelden fylles plassen opp av kunstnere og unge romere på jakt etter en god bar og en trivelig kveld.

På den andre siden av Tiberen
På den andre siden av Tiberen

Rome

Kaffe og biscotti

Plassen har en rekke tiltalende terrasser og restauranter. Et godt sted å starte, er Caffe degli Aranci, med sin berømte friskpressede appelsinjuice. Lenger ned langs Piazza St. Egidio finner du Ombre Rosse, en trivelig bar der det ofte arrangeres utstillinger og konserter. Dette er et fint sted for å spise lunsj, med en sandwich og et godt glass italiensk vin. Et annet godt sted for en smårett, er Biscottificio Innocenti i Via delle Luce. Det sies at denne lille fabrikken lager de beste biscottiene i hele Roma. Amaretti, cantuccini og crostata er bare noen av delikatessene de tilbyr.

“Trastevere både ser og kjennes ut som en tradisjonell italiensk landsby”

Romantisk middag

En middag i Trastevere er en stor fornøyelse. Lyset fra de gamle gatelampene gjør at gatene ser enda mer attraktive ut. Store hvite parasoller og rutete bordduker inviterer deg til en lang kveld med kulinariske overraskelser og fin vin. Alle Fratte di Trastevere, i gaten med samme navn, tilbyr en deilig blekksprutcarpaccio etterfulgt av grillet havabbor. Denne mattradisjonen er en blanding av romersk og søritaliensk, og innehaveren, Francesco, gjør sitt ytterste for at du skal føle deg hjemme. Veggene på restauranten er dekket med eføy, noe som gjør de ultraromantiske omgivelsene komplette.

En helt annen stemning får du i Il Boom, en restaurant i en sjarmerende sidegate til en av de travle gatene i Trastevere. Interiøret domineres av paparazzifotografier fra 1950-tallet av filmstjerner som Sophia Loren og Marcello Mastroianni. En jukeboks understreker retrostilen ytterligere.

+ Les mer

Se beliggenheten på kartet

Il Boom, Via dei Fienaroli 30A, Roma