Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Curaçaos vakreste strender

Praktfulle strender er en av hovedattraksjonene på Curaçao. Øya har dusinvis av skjermede strender, frie for folkemengdene du ofte finner på de mer berømte strendene. Med så mange ulike sandstrender å velge mellom, har man alltid noe morsomt å holde på med: Gled deg over nydelig grillmat sammen med lokalbefolkningen, eller slapp av med en forfriskende cocktail i en luksuriøs strandseng.

Curaçao har en lang rekke strender, fra fritt tilgjengelige strender med få eller ingen fasiliteter, til private strenger der du betaler en (vanligvis rimelig) inngangspris og får tilgang til omkledningsrom, dusj, massasje og vannsportsaktiviteter som kanopadling, vannski og kitesurfing. Mange strender egner seg også godt til snorkeldykking uten båt. Lokalbefolkningen vet hvor du finner de vakreste strendene, ofte langt unna de overfylte, designede strendene i Willemstad. Nedenfor finner du en beskrivelse av de tre strendene i Curaçao som lokalbefolkningen foretrekker.

Grote Knip, en av de vakreste strendene på Curaçao
Grote Knip, en av de vakreste strendene på Curaçao

Curaçao

Blauwbaai, en luksuriøs privatstrand

Blauwbaai: luksusstrand med svømmebasseng

Den største stranden på Curaçao, Blauwbaai, er langt nok unna Willemstad til at den er fredelig og rolig de fleste ukedagene. Stranden er del av den luksuriøse Blue Bay Resort, men besøkende kan kjøpe dagspass for 15 antillianske gylden. Stedet tilbyr enestående fasiliteter: trygg parkering, restaurant og strandbar, dekkstoler under palmetrær og palapaer (parasoller med halmtak), utleie av kanoer og seilbåter, en dykkeskole, en massasjepaviljong og til og med et svømmebasseng. En virkelig luksuriøs stranddestinasjon. Kelnere kommer med drinker mens du slikker sol.

+ Les mer

Se på kartet

Blauwbaai, Sint Michiel, Curaçao

Daaibooibaai: en dag på stranden med Kees

Om lag 10 kilometer lenger nord ligger Daaibooibaai, en rolig offentlig strand med noen solstoler under palmetrær og palapa-parasoller. Den vennlige eieren av strandrestauranten serverer drinker og snacks, i tillegg til å gi hjelpsom informasjon om denne uberørte delen av kysten. Kombiner et besøk på stranden med en spasertur langs kyststien, eller besøk den nærmeste saltsjøen for å se etter flamingoer.

+ Les mer

Daaibooibaai

Se på kartet

Daaibooibaai, Banda Abou, Curaçao

Modig klippestuper ved Grote Knip

Grote Knip: grillmat og klippestupere

Jo lenger unna Willemstad du kommer, desto roligere er strendene. Et unntak er Grote Knip, et svært populært utfluktssted for lokalbefolkningen, spesielt på søndager, da folk samles her til grilling. Det er en typisk tropisk strand, med hvit sand, vaiende palmetrær, turkist havvann og solstoler i skyggen av palapaparasoller. Den sigdformede bukten er beskyttet av bratte klipper på begge sider. På varme tropiske dager underholder og forskrekker ungdommer strandgjestene ved å hoppe fra disse høye klippene. Den neste bukten heter Kleine Knip, en liten, livlig søstervik til Grote Knip.

+ Les mer

Se på kartet

Grote Knip, Lagun, Curaçao

Foto

  • Blauwbaai, en luksuriøs privatstrand: GH Cheng, Flickr
  • Daaibooibaai: Ven a Curacao, Flickr
  • Modig klippestuper ved Grote Knip: Ven a Curacao, Flickr