Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

De romantiske herregårdene på Curaçao

For lenge siden var det så mange som 100 plantasjer på Curaçao. De dyrket sukkerrør, aloe og indigo. Midtpunktet i hver av plantasjene var herregården, et romslig herskapshus der plantasjeeieren bodde sammen med familien sin og husslavene. Huset var vanligvis anlagt på et vakkert sted på en åskam, med vid utsikt over plantasjen og andre bygninger. Om lag halvparten av disse herregårdene står fortsatt, og mange av dem er vakkert restaurert og renovert. I dag fungerer mange av disse herskapshusene som museer, restauranter eller boutiquehoteller.

Dykk ned i slaveriets mørke historie på Estate Savonet, som dateres tilbake til 1662, ta en rundtur på Estate Ascension (1672), eller spis deilig grillet fisk på verandaen til Estate Brakkeput (1733). Du kan også overnatte på en herregård: Estate Daniel er et intimt boutiquehotell med åtte gjesteværelser, Estate Santa Barbara er blitt omgjort til en luksuriøs resort med egen golfbane, og Estate Jan Thiel kan leies av grupper på opptil tjue personer. Nedenfor finner du en beskrivelse av de tre mest interessante herregårdene.

Estate Ascension fra 1672
Estate Ascension fra 1672

Curaçao

Estate Jan Kok fra 1840

Kunstgalleri på Estate Jan Kok

Plantasjeeieren Jan Kok var beryktet for sin grusomme behandling av slavene, og hans onde ånd synes fortsatt å hjemsøke eiendommen. Kanskje er det hans vaktsomme nærvær som er årsaken til at herregården fra 1840 er bemerkelsesverdig godt bevart - selv den gamle slaveklokken er på plass. Fra patioen har man vakker utsikt over den tidligere plantasjen og saltdammene i Sint Marie. I dag har rosa flamingoer tatt de undertrykte slavenes plass. Herregården huser også galleriet til den lokale kunstneren Nena Sanchez.

+ Les mer

Se på kartet

Landhuis Jan Kok, Weg naar Sint Willibrordus z/n, Jan Kok, Curaçao,

www.jankokcuracao.com

Et historisk sus over Estate Knip

Det viktigste historiske godset på Curaçao ligger i nærheten av de to vakreste strendene på øya, Grote og Kleine Knip. Godset er berømt for det store slaveopprøret som startet der i 1795. Opprørslederen Tula, som ble offentlig henrettet etter opprøret, blir fortsatt betraktet som en helt på Curaçao. I 2013 ble det laget en film om tragedien, med tittelen"Tula: The Revolt". Estate Knip er nå et museum.

+ Les mer

Estate Knip, et vendepunkt i øyas historie

Se på kartet

Landhuis Knip, Weg naar Westpunt z/n, Lagun, Curaçao,

www.museotula.com
Moderne karibisk mat på Westpunt

Moderne kreolsk kokekunst på Estate Misjé

Estate Misjé ble bygget i 1896, etter at slaveriet var opphørt og plantasjeeierne var mindre styrtrike. Sammenlignet med noen av de andre svært overdådige herregårdene, ser Misjé mer ut som et slavehjem. Det er bord på terrassen og i hagen. Inne i huset demonstrerer kokken Graciela sitt kulinariske talent. Uten bruk av oppskrifter, men med en ekte lidenskap for matlaging, tilbereder Graciela karibisk mat med en moderne vri, som for eksempel fisk i karri, reker i hvitløkspesto eller oksehalestuing.

+ Les mer

Se på kartet

Landhuis Misjé, Weg naar Westpunt z/n, Westpunt, Curaçao,

www.landhuismisje.com

Foto

  • Estate Jan Kok fra 1840: Sandor Weisz, Flickr
  • Estate Knip, et vendepunkt i øyas historie: Charles Hoffman, Flickr
  • Moderne karibisk mat på Westpunt: Landhuis Misjé