Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Dans mellom himmel og jord

I likhet med mange andre kinesiske byer, er nattelivet i Shanghai sentrert rundt noen få strøk som har et bredt underholdningstilbud å by på. Kafeene og barene er alltid fullpakket. De store nattklubbene hyrer verdensberømte DJ-er og organiserer spesielle temakvelder. Sørg for å sjekke listene over hva som skjer for å finne de beste alternativene.

Et av de mest populære utelivsstrøkene er Xintiandi, som betyr "Ny himmel og jord". I begynnelsen av det 20. århundret levde de fleste Shanghai-beboere i "shikumen", tradisjonelle hus i inngjerdede boligområder. Mange shikumener ble revet til fordel for moderne høyhus, men i Xintiandi har de blitt bevart og fått en ny funksjon. Etter en spektakulær forvandling har dette området blitt omgjort til et trendy utelivsstrøk, med kunstgallerier, barer og restauranter.

Xintiandi-distriktet mot silhuetten av Luwan
Xintiandi-distriktet mot silhuetten av Luwan

Shanghai

Til mørkets frembrudd

Xintiandi har også mange attraksjoner på dagtid. Strøket har mange utmerkede butikker. Fra kjøpesentre med luksuriøse motemerker og de siste kolleksjonene fra talentfulle asiatiske designere til vakre porselensbutikker, små hatteforretninger og gullsmeder. Shoppingfrelste kommer til å elske Shanghai Trio, en liten butikk som selger enestående klær og tilbehør i tradisjonell og moderne kinesisk stil. Dette er et perfekt sted å finne spesielle suvenirer. Stikk også innom Shanghai Tang. Dette berømte kinesiske motehuset har en vakker butikk i Xintiandi. Shanghai Tang er et av de mest luksuriøse kinesiske livsstilsmerkene, og utmerker seg ved sterke farger og en typisk kinesisk "touch" i hvert eneste klesplagg. Vil du ha noe godt å spise, kan du gå til Shanghai Tang-restauranten i tredje etasje i bygningen ovenfor butikken. For å dra i gang kvelden, kan du gå opp enda en etasje til Shanghai Tang Cafe for en Shanghaitini, en martini med et snev av Shanghai.

Vindusutstilling i Shanghai Tang
Xintiandi, der fortid og fremtid møtes i nåtiden

Og så var det musikken

Når natten faller på i Xintiandi, skrus musikken opp. Strøket er kjent for sin internasjonale orientering, særlig når det gjelder musikk. Brown Sugar, en av de mest populære nattklubbene, spiller en rekke musikkstiler: fra R&B og hip hop til world music og jazz. Levende musikk får det varierte publikumet til å bevege på seg. Det er litt roligere på People 7, noe som ikke er overraskende om man tar den nokså mysteriøse inngangen i betraktning. Bare det å åpne døren er en utfordring for hjernen. Innenfor finner du en trendy loungebar der du kan nyte de mest interessante cocktailene i byen, servert i reagensglass...

Natten faller på

Foto

  • Vindusutstilling i Shanghai Tang: Choo Yut Shing, Flickr
  • Xintiandi, der fortid og fremtid møtes i nåtiden: SimonQ, Flickr
  • Natten faller på: jay.tong, Flickr